ASOCIAŢIA “CALEA NEAMULUI” VA SĂRBĂTORI ZIUA NAŢIONALĂ A ROMÂNIEI!

Distribuie pe:

Cerem ferm autorităţilor să nu interzică manifestările publice prilejuite de cinstirea zilei de 1 Decembrie! Cerem cu hotărâre ca românii să-şi poată omagia Eroii care s-au jertfit pentru România Întreagă, să poată sărbători Victoria lor! Punem în vedere factorilor politici să înceteze odată această bătaie de joc la adresa noastră, a tuturor, şi să nu forţeze lucrurile şi mai mult, că şi aşa paharul răbdării noastre este umplut la maximum!

Nicio autoritate din ţara aceasta nu are căderea, şi nici competenţa, şi nici puterea de a bloca Ziua Naţională, de a interzice sărbătorirea gloriei de la 1 Decembrie 1918, de a interzice cinstirea Batalioanelor Române care au trecut Carpaţii pentru ca Marea Adunare de la Alba Iulia să poată avea loc.

Dreptul de a fi prezenţi de 1 Decembrie nu ni-l acordaţi voi, acesta este un drept pe care străbunicii noştri, Ţăranii în opinci militare, împreună cu marii lor generali ni l-au dat luptând în Primul Război Mondial de la Nistru până la Tisa şi dincolo de ea. Ne-au dat şi Dreptul, dar şi Obligaţia de a marca aşa cum se cuvine Jerfa şi Biruinţa lor.

Aţi interzis deja Parada militară, săvârşind o mare nedreptate faţă de românii care poartă haina Armatei Române, aţi făcut un sacrilegiu ce nu va fi uitat. Pe românii simpli însă nu-i veţi putea opri, aşa cum nu i-aţi putut opri să vină nici la Sfânta Parascheva, prilejuind, prin încăpăţânarea voastră de a impune restricţii aberante, tulburare şi haos. Nu puteţi controla şi supune un întreg popor, lanţurile şi minciunile vor cădea în cele din urmă, deja lumea a început să vadă că ,,împăratul e gol”. De aceea, vă spunem: nu forţaţi şi mai mult nota! Daţi înapoi, lăsaţi de o parte nemăsurata voastră mândrie şi lăsaţi Ţara să respire liber, nu mai blocaţi economia, nu-i mai umiliţi pe ţărani, nu mai interziceţi marile sărbători naţionale şi religioase, căci nu-i veţi mai putea ţine la nesfârşit pe oameni în frâul dictaturii. Voi nu cunoaşteţi acest popor şi nici sociologii voştri nu-l pot citi. Rapoartele din mapele ce vi se prezintă nu pot cuprinde sufletul lui şi nici răbdarea lui, şi nici profunda lui revoltă. Sunteţi rupţi de ,,firul ierbii”, sunteţi rupţi de tulpina Stejarului ce are rădăcini adânci, atât de adânci în acest Pământ, de nici măcar cu gândul nu puteţi bănui. Şi nu-l veţi putea smulge în veci.

Voi, politicienilor, puteţi sta liniştiţi acasă, aşadar, de 1 Decembrie, chiar e mai bine aşa, în schimb, noi mergem cu Dumnezeu înainte, să sărbă-torim Ziua Naţională, Biruinţa Neamului Românesc!

Nu ne puteţi opri!

 

Lasă un comentariu