TOŢI CANDIDAŢII DECLARAŢI ADMIŞI VOR AVEA LOC DE REZIDENŢIAT!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătăţii (MS) a anunţat că va suplimenta numărul de locuri pentru rezidenţi, astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi să îşi găsească un loc de rezidenţiat şi să se poată forma într-o specialitate.

“În acest an, există un număr mare de candidaţi la nivel naţional - 11.949, dintre care la medicină 6.396, la farmacie 2.544, la medicină dentară 3.003. Există, de asemenea, mai multe posturi şi locuri pe care aceştia pot să fie plasaţi în urma acestui concurs - aproximativ 4.500 la medicină, 1.219 la medicină dentară şi 1.214 la farmacie.

Vor promova acest concurs de rezidenţiat toţi cei care vor depăşi 60% din punctajul maxim, iar MS va suplimenta numărul de locuri, astfel încât toţi candidaţii declaraţi admişi să îşi găsească un loc de rezidenţiat, să se poată forma într-o specialitate.

Am avut în vedere şi specialităţile deficitare de care este nevoie, în mod special în această etapă, respectiv medicina de familie, boli infecţioase, epidemiologie, medicină de laborator, radiologie. Pe lângă acestea, nu au fost neglijate disciplinele importante - chirurgie generală, medicină internă şi subspecialităţile lor”, precizează MS, într-un comunicat de presă.

Iniţial, pentru rezidenţi, au fost scoase la concurs 7.061 de locuri şi posturi - 4.518 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, câte 1.219 locuri şi posturi pentru medicină dentară şi farmacie şi 105 locuri pentru ministerele cu reţea sanitară proprie - MApN, Ministerul Justiţiei şi MAI. (L.P.)

Lasă un comentariu