AZOMUREŞ TÂRGU-MUREŞ ÎNTÂLNIRE CONSTRUCTIVĂ CU PREMIERUL VICTOR ORBAN

Distribuie pe:

Vineri,13 noiembrie, premierul Ludovic Orban s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii companiei Azomureş, principalul producător de îngrăşăminte chimice pentru agricultura românească. Discuţiile au vizat perspectivele şi strategia de dezvoltare a companiei pentru următorii ani, reprezentanţii companiei exprimându-şi aprecierea pentru cooperarea eficientă cu autorităţile române şi faţă de măsurile economice consecvente adoptate de Guvern pentru a combate efectele crizei provocate de pandemia de coronavirus, care au contribuit la menţinerea unui mediu de afaceri predictibil, potrivit unor surse guvernamentale.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că este adeptul asigurării unui climat legislativ şi fiscal predictibil şi stabil, menit să încurajeze dezvoltarea investiţiilor şi stimularea iniţiativei antreprenoriale.

“Am avut o întâlnire constructivă cu premierul Ludovic Orban. Am prezentat activităţile de pe platforma Azomureş şi rolul nostru în asigurarea securităţii alimentare în România, prin furnizarea de îngrăşăminte pentru agricultură. 70% din îngrăşămintele produse în Târgu-Mureş sunt utilizate în fermele româneşti, aproape jumătate din cantitatea totală utilizată în agricultura locală. Susţinem un mediu legislativ predictibil, care ne permite să elaborăm planuri pe termen lung. România câştigă astfel din veniturile colectate la bugetul de stat, direct din activităţile noastre şi indirect din lanţul economic creat de distribuitori, transportatori, utilizatori finali. Am transmis mesajul Ameropa, care şi-a reafirmat angajamentul de a continua toate activităţile, urmând să investim şi mai mult în economia românească”, a declarat Harri Kiiski, directorul general al Azomureş. (sursa foto - Guvernul României) (I.S.)

Lasă un comentariu