CUM PUTEM FI EFICIENȚI LA CUMPĂRĂTURI

Distribuie pe:

Specialiștii în marketing, citați de Digi24, ne asigură că putem fi eficienți la cumpărături și ne oferă câteva sfaturi practice pentru a ieși... pe plus.

În opinia acestora, stabilirea meniurilor, organizarea cumpărăturilor și urmărirea ofertele la produsele de care avem nevoie, înainte de a ajunge în magazin, sunt doar câteva etape de care e bine să ținem cont.

Stabilește meniul pentru toată săptămâna - Verifică atent ce îți lipsește și apoi fă o listă cu toate produsele de care ai nevoie pentru tot ce ai stabilit să gătești în timpul săptămânii. Începe cu alimentele perisabile, care rezistă doar câteva zile, și uită-te atent la ce cantități ai, care dintre ele sunt aproape de termenul de valabilitate și ce produse îți lipsesc. Organizează meniul pornind

de la produsele perisabile și adaugă-le în rețetele de la începutul săptămânii. Apoi, vezi dacă ai nevoie să cumperi și alimente de bază, precum făină, ulei, paste, orez.

Verifică produsele care sunt la ofertă - Urmărește ofertele magazinului tău preferat. S-ar putea ca meniul săptămânal să fie mai ușor de făcut, mai ieftin și mai practic, dacă alegi să te inspiri din produsele aflate în ofertă. Acestea sunt înnoite săptămânal și cuprind oferte, adică reduceri și promoții pentru diverse produse (cupoane, prin intermediul cărora ai acces la promoții, la discounturi sau la prețuri speciale, aplicate pe cantitatea de produse achiziționate, sau taloane răzuibile virtuale ce ascund alte premii, precum reduceri cu valabilitate limitată la diverse categorii de produse).

Mergi la cumpărături când nu merge toată lumea - Evită zilele de weekend sau orele de seară, când, în general, este aglomerat. Pe lângă impuls, emoție și obiceiuri, la cumpărături suntem influențați și de cei din jur. Atunci când e mai liber în magazine, poți consulta ofertele în detaliu și poți căuta produsele de care ai nevoie, fără a te simți constrâns de timp sau de alți cumpărători.

Mănâncă! - Înainte să pleci la cumpărături, mănâncă! Acest fapt te va salva de la multe produse cumpărate doar “de poftă” și nu vei ajunge să ai în frigider un surplus de alimente.

Ia ambalaje potrivite - Când mergi la cumpărături, asigură-te că iei cu tine sacoșe din pânză și săculeți reutilizabili pentru cântărirea fructelor și legumelor. În felul acesta, nu mai dai bani pentru pungi de plastic și, în plus, ajuți la protejarea mediului înconjurător. (L.P.)

 

Lasă un comentariu