UMFST - REZULTATE REMARCABILE ÎN CLASAMENTUL UNIVERSITAR MONDIAL ROUND UNIVERSITY RANKING

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș este inclusă în clasamentul universitar mondial Round University Ranking (RUR). Miercuri, 11 noiembrie, au fost făcute publice rezultatele pentru anul 2020, pe domenii de activitate.

Astfel, UMFST este inclusă, în premieră, pe poziția 526 în clasamentul mondial, în domeniul Științe medicale (poziția 3 la nivel național). Remarcabilă este și clasificarea pe poziția 711 mondial (poziția 6 la nivel național), în domeniul Științe tehnice, aceasta fiind prima clasificare importantă pe care o obține UMFST în domeniul tehnic.

“Round University Ranking este un clasament universitar mondial, care evaluează performanța instituțiilor de învățământ superior din întreaga lume. Din 2010 până în prezent, 1.100 de universități de top din lume, din 85 de țări, au participat la acest clasament care măsoară performanța instituțională prin 20 de indicatori grupați în patru domenii cheie: predare, cercetare, diversitate internațională și sustenabilitate financiară. Clasamentul RUR este conceput pentru a furniza date relevante despre învățământul superior global pentru studenți, comunitatea academică, managementul universitar și decidenții politici. Din nou, de fiecare dată, E pluribus unum!”, a declarat prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, Rectorul UMFST “George Emil Palade” din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu