PASĂREA RETRO... LA CEA DE-A 30-A EDIȚIE A FESTIVALULUI NAȚIONAL DE TEATRU

Distribuie pe:

În acest an, Festivalul Național de Teatru (FNT) din București va avea loc în perioada 22-29 noiembrie. Denumit FNT30 / FNT ALTFEL, în spiritul schimbării, festivalul se bazează pe dialogul dintre trecut și prezent și își va difuza programele artistice exclusiv prin mijloace multimedia. Ediția din acest an este o “reînviere” entuziastă, dar și sinceră, a trecutului Festivalului Național de Teatru, cu o nostalgie pentru trecut, dar încercându-se, în același timp, formularea unor răspunsuri concrete la întrebarea: ce a fost și ce a devenit festivalul în teatrul românesc?

Spectacolele festivalului au fost grupate în douăsprezece puncte de program. Programul FNeuitareT include spectacole care au avut un impact major asupra dezvoltării artei teatrale din România, în ultimele decenii, aici fiind inclusă și producția Pasărea retro se lovește de bloc și cade pe asfaltul fierbinte, a Companiei Tompa Miklós, Teatrul Național Târgu-Mureș. Regia de mare succes a lui Radu Afrim evocă, cu nostalgie și ironie, România anilor '70, viața din perioada socialismului care, prin rememorare, se întinde până în prezent.

Producția va fi difuzată gratuit, pe site-ul festivalului, la data de 28 noiembrie 2020, începând cu ora 19.00, și va fi disponibilă cu subtitrări în engleză și română, timp de 48 de ore:

https://fnt.ro/2020/pasarea-retro-se-loveste-de-bloc-si -cade-pe-asfaltul-fierbinte-de-radu-afrim/

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul Companiei Tompa Miklós, pe pagina de Facebook și pe instagram (www.facebook.com/tompamiklos; @tompamiklostarsulat )

Lasă un comentariu