PENTRU CURSURILE ONLINE, UN STUDENT DIN SIBERIA URCĂ ÎN... MESTEACĂN!

Distribuie pe:

Alexei Dudoladov, un student din Rusia, este nevoit să depună eforturi deosebite pentru a putea participa la cursurile care se desfășoară, aproape peste tot în lume, online. Mai exact, ca să aibă conexiune la internet, în satul său siberian rupt de lume, tânărul se urcă într-un mesteacăn... până la 8 metri înălțime.

Tânărul de 21 de ani, blogger și student la Institutul de Transporturi pe Apă din Omsk, situat la 2.225 de kilometri est de Moscova, a făcut un apel către autorități, cerând o acoperire mai bună cu internet, din vârful mesteacănului, potrivit Reuters, citată de DiGi24.

În pledoaria sa, vizionată de 1,9 milioane de ori pe TikTok, și de peste 56.000 de ori pe Instagram, într-o săptămână, Dudoladov îi spune guvernatorului regional, Alexander Burkov, că internetul său de acasă este foarte slab și nu se poate conecta pentru cursurile online, așa că este obligat să apeleze la soluții extreme.

“Trebuie să merg în pădure, la 300 de metri distanță de sat, să urc în mesteacănul de 8 metri și să intru pe Zoom pentru a vorbi cu profesorii, ca să le dovedesc că nu chiulesc de la curs fără motiv”, a declarat studentul rus.

Ministerul Educației din regiunea Omsk i-a răspuns că va căuta o soluție pentru el, astfel încât să poată studia în Stankevichi, un sat situat la 170 de kilometri nord-vest de capitala regională. (L.P.)

 

 

                

Lasă un comentariu