PARCĂRI OBLIGATORII PENTRU BICICLETE ÎN SPAȚIILE DE UTILITATE PUBLICĂ!

Distribuie pe:

În Monitorul Oficial nr. 1.079, din 13 noiembrie 2020, a fost publicată Legea nr. 250/2020 privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spații publice.

Noul act normativ stabilește că toate clădirile publice sau de utilitate publică, unitățile din învățământul preuniversitar de stat, piețele agroalimentare, târgurile, autogările și stațiile de cale ferată care deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice, care să permită parcarea concomitentă a minimum 10 biciclete, precum și montarea pe perioada staționării acestora a unor dispozitive antifurt.

În termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul va emite normele metodologice de aplicare, iar în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a normelor metodologice, autoritățile administrației publice centrale sau locale și persoanele juridice cu capital privat sau de stat, după caz, vor adopta măsurile menționate.

“Se dorește încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei, atât în mediul urban, cât și în cel rural, prin instituirea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spații publice”, se arată în expunerea de motive.

Costurile lucrărilor necesare realizării dotărilor menționate urmează să se suporte din bugetele autorităților administrației publice centrale sau locale și din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Atenție! Cei care nu se conformează legii riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 4.000 de lei.

Lasă un comentariu