UNIUNEA ZIARIȘTILOR PROFESIONIȘTI DIN ROMÂNIA, PARTENER ÎNTR-UN CONCURS NAȚIONAL DE FOTOGRAFIE ȘI LITERATURĂ

Distribuie pe:

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) a fost partener în concursul de fotografie “Dulce Românie” și concursul de eseuri literare “Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi”, realizate la inițiativa Agenției de presă ActiveNews, în parteneriat cu Asociația Artiștilor Fotografi din România (AAFR).

Proiectul multicultural, derulat pe parcursul lunii octombrie, s-a remarcat prin diversitatea participanților - tineri de diferite ocupații, elevi, studenți din mai multe localități din țară, ale căror lucrări au impresionat prin calitatea fotografiilor, dar și prin profunzimea abordării marilor teme și motive ale creației eminesciene, reverberate în conștiința tinerei generații.

Festivitatea de premiere a câștigătorilor a avut loc în data de 11 noiembrie 2020, la sediul central al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, la eveniment fiind prezenți domnii:

Doru Dinu Glăvan, președintele UZPR, publicistul Corneliu Vlad, Victor Roncea, redactor-șef al agenției ActiveNews, și Eugen Negrea, președintele AAFR.

Finaliștii celor două concursuri au fost felicitați de președintele UZPR, Doru Dinu Glăvan, și recompensați cu diplome UZPR, ActiveNews și mențiuni AAFR, precum și cărți sau albume muzicale DVD.

Concursurile au fost reali-zate în colaborare cu Revista Familia Ortodoxă și Editura Floare Albastră.

La concursul de fotografie, premiul juriului a fost acordat maestrului fotograf Alexandru Privigyei, iar la categoria Eseuri, dlui Sorin Suciu, cu eseul “Ce mai poate însemna Eminescu pentru sufletul românilor de azi”.

Lucrările premiate (fotografii și eseuri) sunt postate pe site-ul activenews.ro și pe pagina de Facebook a agenției.

Lasă un comentariu