PMP A PREZENTAT PROGRAMUL DE GUVERNARE “MIȘCĂM ROMÂNIA”

Distribuie pe:

Programul de guvernare al Partidului Mișcarea Populară cuprinde aproximativ 200 de proiecte și măsuri concrete care, odată aplicate, vor ajuta România să facă un pas semnificativ înainte, din punct de vedere economic, social, administrativ.

Având în vedere problemele sistemice scoase la lumină de pandemie și șirul lung de tragedii petrecute în spitalele românești, PMP propune o reformă din temelii, prin intermediul unei Legi privind organizarea și funcționarea sistemului de Sănătate. În același timp, se impune creșterea semnificativă a finanțării Sănătății până la media UE și modificarea legislației astfel încât spitalele să aibă regim de societăți cu capital de stat pentru a-și completa veniturile.

În ceea ce privește Educația, angajamentul Partidului Mișcarea Populară este ca niciun copil să nu fie lăsat în urmă. Asta înseamnă o creștere incrementală, până în 2024, a alocărilor bugetare, în așa fel încât să fie respectat Pactul pentru Educație din 2008, care presupune 6% din PIB pentru Învățământ și 1% pentru Cercetare. Cu acești bani, toate școlile vor fi conectate la internet, dotarea corespunzătoare a tuturor unităților de Învățământ din România cu grupuri sanitare și să aibă acces la apă curentă. De asemenea, se pot dezvolta programe de reducere a abandonului școlar timpuriu.

În plus, PMP dorește construirea a 1.000 de creșe în următorii patru ani.

Criza economică adusă de pandemie ne-a arătat importanța accelerării procesului de digitalizare a economiei și administrației publice românești. Tocmai de aceea, propunem înființarea unui Minister pentru Digitalizare, Inovare și Inteligență Artificială. Ministerul va pleca de la structura instituțională și funcțională oferită de Autoritatea pentru Digitalizare din România. În acest context, PMP susține implementarea imediată a noului standard 5G în România, evitându-se folosirea tehnologiei chineze care prezintă riscuri de securitate. Țara noastră are șansa uriașă de a face un salt economic și societal semnificativ în următorii patru ani, dacă mergem pe drumul digitalizării, mai ales că, având în vedere numărul mare de IT-iști bine pregătiți, îndeplinim condițiile necesare pentru un astfel de succes.

PMP este partidul care a susținut mereu cauza românilor de ambele părți ale Prutului. În continuare, milităm pentru înființarea unui Minister pentru Relația cu Republica Moldova, care să sprijine activ politicile de reformă administrativă ale noii administrații de la Chișinău.

Dacă vrem un progres societal major, dacă ne dorim o țară ca afară, avem datoria de a investi în Cultură. Iată de ce PMP susține alocarea a 1,5% din PIB pentru Cultură, bani care să fie folosiți atât pentru acțiuni concrete la nivel național, dar și pentru promovarea unei imagini favorabile în plan extern. Milităm și pentru consolidarea unui parteneriat între stat și culte, pentru asumarea unui rol crescut al Bisericii în asistența și îngrijirea persoanelor vulnerabile, parteneriat care va avea ca obiectiv și promovarea valorilor creștine. Parteneriatul va fi deschis către Biserica Ortodoxă Română, Biserica Catolică și celelalte culte recunoscute legal.

Poate cel mai important, PMP dorește ca toate construcțiile bugetare din următorii patru ani să fie concentrate pe investiții în infrastructură cu potențial de multiplicare ridicat și pentru ajutorarea IMM-urilor românești puternic afectate de criza economică. Partidul Mișcarea Populară militează pentru reducerea taxării forței de muncă, limitarea birocrației și digitalizarea economiei.

Evident, PMP va promova, în următorii patru ani, și temele sale tradiționale: reducerea la 300 a numărului de parlamentari; eliminarea pensiilor speciale care sunt furt din banul public; revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin; reforma statului; și transparență în administrația publică și în instituțiile subordonate statului.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                

Lasă un comentariu