PATRIARHUL DANIEL TRANSMITE CONDOLEANȚE FRĂȚEȘTI MEMBRILOR SFÂNTULUI SINOD ȘI ÎNTREGII BISERICI ORTODOXE SÂRBE

Distribuie pe:

Patriarhul Daniel a transmis, vineri, în numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, condoleanțe frățești membrilor Sfântului Sinod și întregii Biserici Ortodoxe Sârbe, la trecerea la cele veșnice a Patriarhului Irineu al Serbiei.

“Cu profundă durere, am aflat despre moartea iubitului nostru frate în Hristos, vrednicul de pomenire Irineu, Patriarhul Serbiei, o venerabilă și cunoscută personalitate a Ortodoxiei contemporane. Împărtășim suferința provocată de această grea încercare și adresăm, în numele ierarhilor, clericilor și credincioșilor Bisericii Ortodoxe Române, condoleanțe frățești membrilor Sfântului Sinod și întregii Biserici Ortodoxe Sârbe. Ne rugăm lui Hristos, Domnul nostru, Cel ce este învierea și viața, să odihnească împreună cu cei drepți sufletul Patriarhului Irineu în lumina, pacea și iubirea Preasfintei Treimi. Veșnica lui pomenire din neam în neam!” - este mesajul Patriarhului Daniel.

Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe a decedat în urma infectării cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de președintele sârb, Aleksandar Vucic, vineri, pe contul său oficial de Instagram, transmite Reuters.

Patriarhul Irineu al Serbiei avea 90 de ani.

 

PENTRU ROMÂNIA E MARE FERICIRE CĂ UN CETĂȚEAN AL SĂU A DEVENIT PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

Președintele în exercițiu al Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a declarat convins, vineri, că România este fericită că un cetățean al său a devenit președinte al Republicii Moldova, făcând aluzie la cetățenia română a contracandidatei sale Maia Sandu, care a câștigat categoric al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Declarația a fost făcută în cadrul unui live video, pe pagina sa de Facebook, în care Dodon a răspuns la întrebări primite din partea jurnaliștilor și a cetățenilor.

Întrebat despre deschiderea manifestată de România, după victoria obținută de Maia Sandu, când președintele Klaus Iohannis a anunțat că va face o vizită oficială la Chișinău după ce președintele ales își va prelua mandatul, Dodon a spus că este clară această deschidere.

“E clar, au susținut-o în alegerile prezidențiale. România e deschisă (față de Maia Sandu - n.r.)”, a spus liderul pro-rus în exercițiu, de la Chișinău.

“În al doilea rând, eu cred că pentru dânșii (români - n.r.) e mare fericire că un cetățean al României a devenit președinte al Republicii Moldova. Aici nu e nimic straniu”, a mai declarat el ca răspuns la întrebare.

Maia Sandu, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a câștigat categoric, duminică, al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, obținând 57,7% din voturi, comparativ cu 42,25% din voturi, primite de președintele în exercițiu Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM).

 

RALUCA TURCAN NEAGĂ INFORMAȚIILE DESPRE O EVENTUALĂ TĂIERE A SALARIILOR BUGETARILOR ÎN 2021

Vicepremierul Raluca Turcan susține că nu are știință despre o eventuală tăiere a salariilor bugetarilor în anul 2021 și că o astfel de informație pare desprinsă “din manualul de propagandă pesedistă”.

“Eu nu am știință de declanșarea unui proces în care tăiem salariile bugetarilor, dar această știre îmi sună cunoscută ca fiind din manualul de propagandă pesedistă, care, din nefericire, după ce au jefuit o țară întreagă, trei ani de zile, cu trei guverne, acum vin și încearcă să culeagă voturi. Cum? Blocând acțiunile guvernamentale, dând tot felul de mesaje controversate, chiar și în materie de sănătate publică și dezinformând. Este vechea propagandă comunistă, de manipulare prin dezinformare, nimic nou”, a declarat Turcan, joi seara, la Realitatea Plus.

Raluca Turcan a făcut referire, de asemenea, la programul de guvernare al PNL, prin care se dorește creșterea numărului de locuri de muncă în România, cu aproximativ 560.000, până la finalul anului 2024, dar și majorarea salariului mediu net la 1.000 de euro.

 

Lasă un comentariu