DIRECTORUL GENERAL AL ORGANIZAȚIEI MONDIALE A SĂNĂTĂȚII: UN VACCIN VA FI INSUFICIENT PENTRU A ÎNVINGE PANDEMIA

Distribuie pe:

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreysus, a atras atenția, la începutul acestei săptămâni, că doar un vaccin nu va fi suficient pentru a învinge pandemia de COVID-19.

“Un vaccin va completa alte instrumente pe care le avem, dar nu le va înlocui”, a afirmat Tedors, cu prilejul consiliului executiv al agenției, la care a fost prezent în sală, după ce intrase în carantină în urma contactului cu o persoană depistată pozitiv la coronavirus.

În ce privește vaccinul, reprezentanții OMS au încercat în ultimele zile să tempereze optimismul apărut săptămâna trecută după ce laboratoarele Pfizer și BioNTech au anunțat că datele preliminare ale testelor de fază 3 ale vaccinului lor arată o eficacitate de 90%.

“La început, cantitățile vor fi limitate și, prin urmare, personalul medical, vârstnicii și persoanele cu risc vor avea prioritate și sperăm că aceasta va face să scadă numărul deceselor și va permite sistemelor de sănătate să reziste”, a subliniat Tedros. “Însă aceasta va lăsa încă mult teren virusului să opereze”, a avertizat el, îndemnând să nu se pună capăt prematur măsurilor ce permit ținerea sub control a răspândirii virusului, cum sunt testele, carantina, urmărirea contacților etc.

Pandemia a reînceput în forță în numeroase țări din Europa, obligând autoritățile să adopte noi măsuri pentru a încerca să o țină sub control. Și în SUA, numărul de cazuri de infectare a explodat în foarte multe state ale federației. (sursa - AFP)

Lasă un comentariu