ZIUA MONDIALĂ A DIABETULUI

Distribuie pe:

Întreaga lume se confruntă cu o epidemie de diabet, iar Ziua Mondială a Diabetului în acest an s-a suprapus cu o pandemie de Covid-19.

Tema ediției din 2020 a Zilei mondiale de luptă împotriva diabetului zaharat este “Diabetul și Asistenții medicali. Asistenții medicali fac diferența”, subliniind importanța asistenților medicali în tratarea și educarea pacienților diagnosticați cu diabet zaharat.

ASCOTID MUREȘ a realizat și în acest an un eveniment ce a fost adresat pacienților cu diabet și membrilor familiilor acestora, precum și profesioniștilor în domeniul sănătății care îi îngrijesc, abordând tema siguranței pacienților în actuala situație creată de pandemia de Covid 19, având ca scop relaționarea acestora cu reprezentanții autorităților și ai cadrelor medicale.

Considerăm că transmiterea informațiilor utile și de interes precum și a mesajelor de încurajare și de susținere a pacienților cu diabet, profund afectați în această perioadă, va avea un impact puternic asupra vieții lor știind că se află în grupă de risc și gestionarea personală este cea mai importantă, accesul la serviciile medicale fiind limitat.

La evenimentul online Diabetul și Covid-19 au participat dna. conf. dr. Diana Păun - consilier de stat Departamentul de Sănătate Publică, Președinția României, conf. dr. Buicu Florin, deputat, președintele Comisiei de Sănătate Camera Deputaților, prof. dr. Gabriela Roman - președintele Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, alături de medici specialiști, cadre medicale, reprezentanții asociaților de pacienți și pacienți.

În cursul zilei de sâmbătă, 14 noiembrie, un grup de voluntari au oferit în semn de recunoștință și apreciere colectivelor medicale din 7 secții, prăjituri realizate de laboratorul The Cheesecacke House și flori oferite de Primăria municipiului Târgu-Mureș. Considerăm că este nevoie de multă empatie și solidaritate în aceste momente.

Seara, balconul primăriei a fost iluminat în albastru și a fost expus cercul albastru, simbolul global al diabetului.

 

Lasă un comentariu