ROMÂNIA, ÎN URNA A TREIA LA TRAGEREA LA SORȚI PENTRU CAMPIONATUL EUROPEAN U21 DIN 2021

Distribuie pe:

Echipa națională Under 21 a României s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la Campionatul European. Tragerea la sorți a grupelor este programată pe 10 decembrie, iar UEFA a anunțat procedura acesteia. Pentru prima oară în istorie, la Campionatul European Under 21, vor fi prezente 16 formații. Acestea vor fi împărțite în 4 grupe de câte 4 echipe, cele mai bine clasate două urmând să se califice în faza sferturilor de finală. UEFA a anunțat urnele valorice: URNA 1 - Spania, Germania, Franța, Anglia; URNA 2 - Italia, Danemarca, Portugalia, Țările de Jos; URNA 3 - ROMÂNIA, Croația, Cehia, Rusia; URNA 4 - Elveția, Islanda, Slovenia, Ungaria. Având în vedere statutul de țară gazdă, Ungaria și Slovenia au fost desemnate cap de serie și au fost repartizate în Grupa A, respectiv Grupa B. Cu toate acestea, în cele două grupe, nu se va afla altă formație din Urna a 4-a, urmând ca aici să fie desemnate, prin tragere la sorți, echipe din urnele 1, 2 și 3. Tragerea la sorți e programată pe 10 decembrie, ora 13.30, ora României, la Nyon. Meciurile din cele patru grupe ale competiției se vor desfășura între 24 și 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleași două țări, Ungaria și Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021. România va bifa anul viitor a treia prezență la EURO U21, după cele din 1998 și 2019. Anul trecut, selecționata noastră s-a oprit în semifinale, după 2-4 cu Germania. În grupă, tricolorii au învins Croația (4-1) și Anglia (4-2) și au remizat cu Franța (0-0).

 

HANDBALUL FEMININ SE MUTĂ ÎN DANEMARCA

Federația Europeană de Handbal și Asociația Daneză de Handbal au anunțat că turneul final EHF Euro 2020, rezervat femeilor, va avea loc în perioada 3-20 decembrie în Danemarca. După retragerea Federației Norvegiene de Handbal, în calitate de coorganizatoare a turneului EHF EURO 2020, consultările și discuțiile s-au intensificat între EHF și DHF, evaluând posibilitatea ca cele două grupe din Norvegia să fie jucate pe pământ danez. “Federația Europeană de Handbal apreciază foarte mult flexibilitatea Asociației Daneze de Handbal și abordarea rapidă și pozitivă a ei, în aceste vremuri dificile. Suntem permanent în contact cu prietenii noștri din Danemarca și îi sprijinim oriunde putem”, spune secretarul general al EHF, Martin Hausleitner. Per Bertelsen, președintele Asociației Daneze de Handbal, spune: “Astăzi au avut loc mai multe discuții, nu numai la nivel organizațional, ci și politic. Având în vedere complexitatea organizației, nu toate răspunsurile vin atât de ușor pe cât ne-am fi dorit. Primim sprijin și mesaje pozitive din toate părțile, dar dacă o facem, vrem să o facem bine. Desigur, ne-am dorit cu toții un scenariu diferit, iar acest campionat să se desfășoare în Norvegia și Danemarca. Dar acum lucrurile s-au schimbat și vom face tot posibilul pentru ca acest campionat să aibă loc în Danemarca”, a declarat acesta.

 

NAȚIONALA FEMININĂ JOACĂ DE ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI!

Reprezentativa feminină a României va disputa ultimul joc din campania de calificare pentru EURO 2022 pe 1 decembrie, chiar de Ziua Națională a României! Naționala feminină de fotbal a României va întâlni, în deplasare, formația Croației, în ultimul meci din grupa H de calificare pentru Campionatul European din 2022. Printre jucătoarele convocate de selecționerul Mirel Albon se numără și mureșeanca Andrea Herczeg, legitimată în prezent la echipa ungară Viktoria Haladas. Selecționata tricoloră a ratat calificarea la turneul final, clasându-se înaintea ultimului meci, doar pe locul trei în grupă, cu 9 puncte. Pe primele poziții se află Elveția și Belgia, cu 19, respectiv 18 puncte, echipe ce vor fi adversare, la 1 decembrie, într-o partidă decisivă pentru desemnarea formației ce va merge direct la EURO. Este pentru prima dată în istoria primelor două reprezentative ale României, masculin și feminin, când se dispută un meci oficial chiar de ziua națională a țării noastre! Partida se va juca în deplasare, pe stadionul Aldo Drosina din zona Istriei, începând cu ora 17.00 (16.00 în Croația).

 

POPICARII MUREȘENI, PE PODIUM ÎN DEBUTUL CUPEI ROMÂNIEI LA SENIORI

La sfârșitul săptămânii trecute, arenele de popice din Târgu-Mureș și Cluj-Napoca au găzduit întrecerile primei etape a Cupei României la seniori. În competiția feminină, Electromureș Romgaz Târgu-Mureș a ocupat prima poziție în clasamentul pe echipe, cu 3.212 popice doborâte, Maria Ciobanu și Seres Bernadett au terminat pe locul secund la perechi, cu 1.099 p.d., iar Maria Ciobanu s-a clasat a treia la individual clasic, cu 561 p.d. Tot în proba individuală, Seres Bernadett a încheiat pe locul V, cu 538 p.d., o evoluție bună având și Duka Tilda, singura senioară din echipa târgumureșeană, cu 238 de popice doborâte din 60 de lansări. În întrecerea masculină, desfășurată la Cluj, CSM Târgu-Mureș a terminat pe locul III, iar CS Electromureș pe patru. La individual, Fekete Hunor, de la CSM Tg.Mureș, a ocupat locul VI , cu 582 p.d, iar la perechi, alături de Szasz Tibor Levente, s-a clasat pe cea de-a patra poziție, cu 1.170 p.d. Etapa a II-a va avea loc în perioada 5-6 decembrie, la Târgu-Mureș (Seniori) și la Ploiești (Senioare). Începerea Campionatelor Naționale pe echipe, atât la seniori (feminin și masculin), cât și la juniori (feminin și masculin) a fost amânată pentru luna ianuarie 2021.

 

OVIDIU HAȚEGAN, A PATRA PREZENȚĂ ÎN ACTUALA EDIȚIE A GRUPELOR LIGII CAMPIONILOR

Arbitrul Ovidiu Hațegan va conduce la centru partida Manchester United - Istanbul Bașakșehir, programată astăzi, 24 noiembrie, la ora 22.00, în grupa H a Ligii Campionilor. Ovidiu Hațegan îi va avea asistenți pe Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe. Arbitru de rezervă va fi Marius Avram, iar asistenți VAR germanul Christian Dingert și portughezul Joao Pinheiro. În acest sezon, Hațegan a mai condus alte trei partide din grupele Ligii Campionilor: Dinamo Kiev - Juventus 0-2, Atletico Madrid - Salzburg 3-2 și Atalanta - Liverpool 0-5. De asemenea, are alte două partide din Liga Națiunilor: Franța - Croația 4-2 și Germania- Ucraina 3-1, dar și șase partide din Liga 1. Coincidență, în toate cele șase s-au impus gazdele. Ultimul meci, Dinamo - Voluntari, scor 3-0, vineri, 20 noiembrie.

 

DUNĂREA BRĂILA S-A CALIFICAT ÎN GRUPELE EHF EUROPEAN LEAGUE

Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila s-a calificat, duminică, pe teren propriu, în grupele EHF European League, după ce a învins formația daneză Viborg HK, scor 32-28 (17-14), și în manșa retur din turul al treilea al competiției. În tur, care s-a disputat tot la Brăila, sâmbătă, Dunărea a câștigat cu scorul de 26-24 (13-12). Cu 58-52 la general, echipa Dunărea Brăila obține calificarea în grupele EHF European League. Tot duminică, de asemenea, pe teren propriu, Gloria Buzău a ratat grupele European League, deși a câștigat manșa retur, cu 27-21, cu formația franceză Nantes AH. În tur, aceasta câștigase cu 23-16. În grupele competiției a fost repartizată direct Minaur Baia Mare. Tragerea la sorți a grupelor va avea loc în 26 noiembrie, la Viena.

 

MEDICINISTELE NU AU PARTICIPAT LA TURNEUL DE LA PITEȘTI

Formația CSU Medicina Târgu-Mureș ar fi trebuit să dispute, în perioada 20-22 noiembrie, partidele cu Argeș Pitești și Volei Alba Blaj, din cadrul celui de-al treilea turneu al Diviziei A1 la volei fete, însă nu a făcut deplasarea în Trivale, din cauza unor cazuri de infectare cu COVID-19 în lot. Conform regulamentului, mureșencele vor pierde la masa verde, ambele jocuri, cu 3-0. În primele meciuri susținute, până acum, în actuala stagiune, formația mureșeană a obținut două victorii, 3-1 cu CS Medgidia și 3-2 cu CSO Voluntari și a pierdut cu 3-1 și 3-0 în fața echipelor Știința Bacău, respectiv Dinamo București. Următorul turneu la care ar trebui să participe medicinistele este programat în perioada 30 noiembrie -1 decembrie, la Medgidia, unde ar avea ca adversare pe CSM Târgoviște și CSU Galați.

Lasă un comentariu