SPRAY NAZAL ÎMPOTRIVA CORONAVIRUSULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Birmingham, citați de descopera.ro, susțin că au realizat un spray nazal împotriva Covid-19, folosind materiale deja utilizate la oameni, motiv pentru care procedurile complexe, necesare pentru a aduce un nou produs pe piață, sunt mult simplificate.

“Stoparea răspândirii coronavirusului rămâne o provocare pentru savanții și autoritățile din toate colțurile lumii, însă eforturile noastre încep să se vadă.

Pe lângă numeroasele vaccinuri anunțate, noi am realizat un spray nazal ce poate oferi protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.

Acest produs a fost realizat folosind compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA, și am constatat că are capacitatea de a inhiba infecția. Mai exact, culturile de virusuri celulari au inhibat infecția până la 48 de ore după ce au fost tratate cu această soluție, chiar și când au fost diluate de mai multe ori.

Iată, cum funcționează produsul! Acest spray nazal este realizat din doi polimeri polizaharidici, și anume un agent antiviral numit carrageenan și o soluție numită gellan.

Gellanul are capacitatea de a fi pulverizat în picături fine, în interiorul cavității nazale, unde poate acoperi uniform suprafața și poate rămâne acolo, fără să alunece în jos sau în afara nasului. Sprayul are, de asemenea, puterea de a împiedica virusul să fie asimilat de corp, motiv pentru care va reduce încărcătura virală în organism.

Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmiși prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am realizat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană.

Chiar dacă producția acestui spray urmează să înceapă în câteva săptămâni, atragem atenția că produsul nu înlocuiește măsurile actuale, de aceea este necesar ca purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului, distanțarea fizică și igiena riguroasă a mâinilor rămân absolut necesare”, atenționează oamenii de știință britanici. (L.P.)

Lasă un comentariu