DISPOZITIV DE ELIMINARE RAPIDĂ A ALCOOLULUI DIN ORGANISM

Distribuie pe:

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Toronto, citaţi de descopera.ro, susţin că au găsit o modalitate care ajută oamenii să expire mult mai repede alcoolul din organism, astfel încât să fie evitată otrăvirea.

“Alcoolul este o toxină şi poate fi descompusă atunci când ficatul îl metabolizează. Acest lucru necesită timp, iar procesul nu poate fi accelerat atunci când o persoană are în organism suficient alcool încât să îi pună sănătatea într-un mare pericol sau poate fi chiar fatal.

La studiul nostru, au participat voluntari sănătoşi, care au consumat alcool, iar noi am descoperit un sistem de hiperventilare care i-a ajutat la eliminarea alcoolului, de trei ori mai repede pe cei care l-au folosit spre deosebire de cei care au respirat normal. Cu toate acestea, o hiperventilare prea mare, pentru mult timp, poate face ca oamenii să piardă prea mult dioxid de carbon, ceea ce duce la leşin.

Dispozitivul realizat de noi le permite pacienţilor să se hiperventileze şi să respire atât oxigen, cât şi dioxid de carbon, astfel încât corpul lor să se adapteze la modelul de respiraţie, fără ca pacientul să îşi piardă cunoştinţa.

Deci, aparatul permite eliberarea unei cantităţi normale de dioxid de carbon şi orice exces este returnat chiar la următoarea respiraţie. În plus, nu este nevoie de electronice sau computere, deoarece cantitatea de oxigen sau dioxid de carbon funcţionează cu o supapă mecanică, astfel că dispozitivul este infailibil.

Celor cinci voluntari sănătoşi, intoxicaţi cu un amestec de vodcă şi apă, le-a fost examinată durata de timp necesară pentru reducerea nivelului de alcool din sânge, atât în mod natural, cât şi prin utilizarea dispozitivului, timp de o jumătate de oră.

Am constatat că voluntarii păreau să se trezească din beţie, de trei ori mai repede, atunci când au folosit dispozitivul de respiraţie, comparativ cu eliminarea alcoolului prin respiraţie obişnuită.

Dimensiunea redusă a studiului înseamnă că rezultatele trebuie tratate cu precauţie, însă dispozitivul a primit aprobare de marketing din partea Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, pentru a fi utilizat în camerele de urgenţă în tratarea inoxicaţiei cu monoxid de carbon.

Totuşi, vor fi efectuate noi studii pentru a confirma eficacitatea hiperventilaţiei asupra eliminării alcoolului”, explică oamenii de ştiinţă canadieni.

Lasă un comentariu