MUREŞEANCA SÁNTHA NÓRA, MEDALIATĂ CU ARGINT LA CAMPIONATUL NAŢIONAL DE ÎNOT

Distribuie pe:

Înotătoarea Sántha Nóra, de la Clubul Sportiv Şcolar Târgu-Mureş, s-a clasat, duminică, pe locul al doilea în proba de 100 metri fluture, categoria de vârstă 12 ani, din cadrul Campionatului Naţional de înot pentru cadeţi, de la Târgovişte. Nóra a mai concurat în probele de 200 metri mixt şi 100 metri bras, unde a terminat pe locurile 6, respectiv 7. La aceeaşi categorie de vârstă, cealaltă reprezentantă a CSS Târgu-Mureş, Maday Timea, a avut o prestaţie meritorie, reuşind să-şi îmbunătăţească recordurile personale. Cele două sportive sunt antrenate de Szeghalmi Andrea şi Kisgyörgy Evelin, care mulţumesc, pe această cale, conducerii bazinelor UMF şi Agua Day Spa pentru sprijinul acordat în pregătirea înotătorilor. Competiţia de la Târgovişte, care ar fi trebuit să se desfăşoare iniţial în luna octombrie, la Bucureşti, continuă în aceste zile cu întrecerile rezervate sportivilor născuţi în 2006 şi 2007, la care participă şi sportivi de la CSS Târgu-Mureş.

 

FEDERAŢIA DANEZĂ DE HANDBAL A PRIMIT APROBAREA PENTRU ORGANIZAREA “EUROPEANULUI” FEMININ DIN LUNA DECEMBRIE

După ce Norvegia s-a retras prematur din organizarea Campionatului European feminin de handbal, au existat dubii că Danemarca va reuşi să obţină toate aprobările şi va duce de una singură această responsabilitate. Federaţia daneză de Handbal (DHF) a primit acordul, din partea Guvernului de la Copenhaga, de organizare şi a partidelor ce erau atribuite Norvegiei, chiar dacă, la un moment dat, acest lucru nu părea posibil. Astfel, în perioada 3-20 decembrie, Danemarca va găzdui întregul turneu final. “Protocoalele sanitare vor fi înăsprite. Nu este uşor să organizezi un eveniment internaţional major, în mijlocul unei crize globale de sănătate. DHF se concentrează pe un protocol strict şi o responsabilitate imensă revine Comitetului de organizare al Campionatelor Europene. Autorităţile sanitare vor oferi, de asemenea, sfaturi suplimentare cu privire la organizarea turneului”, declara ministrul Culturii din Danemarca, în urmă cu câteva zile. Naţionala României face parte din Grupa D şi va juca la Kolding, alături de Germania, Polonia şi Norvegia.

 

FRF SPERĂ CĂ TĂTĂRUŞANU NU SE RETRAGE

Ciprian Tătăruşanu şi-a anunţat retragerea din echipa naţională, dar Mihai Stoichiţă încă speră că portarul lui AC Milan s-ar putea să revină asupra acestei decizii. Ciprian Tătăruşanu a decis, zilele trecute, că este momentul să se retragă din naţionala României, după 10 ani de la debut şi 73 de prezenţe. Decizia lui Tătăruşanu de a se retrage din echipa naţională a surprins multă lume din fotbalul românesc. Mihai Stoichiţă vrea să îl facă pe goalkeeperul lui Milan să se răzgândească: “Nu am vorbit cu el, dar o să îi dau un telefon. Poate o să revină, pentru că e un băiat de mare caracter şi care poate să mai joace. Portarii, în general, îşi prelungesc foarte mult şi acumulează foarte multă experienţă. Abia acum se poate vedea ce ştie un portar. Cine ştie, poate se va răzgândi. Am rămas foarte surprins când am văzut declaraţia lui, dar eu am mai văzut reveniri. Nu cred că e definitivă hotărârea asta”, a explicat Stoichiţă.

 

LEWIS HAMILTON VA PRIMI TITLUL DE CAVALER AL IMPERIULUI BRITANIC

Pilotul Lewis Hamilton va primi titlul de cavaler al Imperiului Britanic, după ce a câştigat a şaptea oară Campionatul Mondial de Formula 1, informează dailymail.co.uk. Pentru a figura pe lista persoanelor care vor fi decorate de Anul Nou, de Regina Elisabeta a II-a, comisia care face propunerile a trebuit să stabilească faptul că afacerile pilotului britanic sunt legale. Hamilton a fost vizat de o anchetă după ce şi-a înregistrat avionul personal în Insula Man, un paradis fiscal. Făcând acest lucru, el a economisit 3,3 milioane de lire sterline (3,7 milioane de euro) din taxele pe care trebuia să le plătească pentru avionul cumpărat cu 16,5 milioane de lire sterline (18,5 milioane de euro). Ancheta a stabilit că “artificiul” financiar făcut de sportivul echipei Mercedes este legal. Hamilton, 35 de ani, are o avere estimată la 250 de milioane de lire sterline (280 de milioane de euro) şi locuieşte în Monaco, un alt loc “prietenos” din punct de vedere al taxelor. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, Hamilton şi-a asigurat al şaptelea trofeu mondial din carieră, egalând recordul deţinut de germanul Michael Schumacher. Lewis Hamilton a mai fost propus în trecut pentru titlul de cavaler, ceea ce l-a nemulţumit pe fostul pilot Jackie Stewart. Triplul campion mondial în Marele Circ, în 1969, 1971 şi 1973, a aşteptat aproape 30 de ani după finalul carierei pentru a deveni cavaler. “Ron Dennis (n.r. - fost conducător al McLaren, care l-a ajutat pe Hamilton în carieră) nu a fost făcut cavaler şi fără el poate nu ar fi existat un Lewis. Stirling Moss a trebuit să aştepte 40 de ani, după retragere, ca să primească acest titlu. Nu cred că a avut vreun regret în perioada aceea că nu a fost innobilat. Este frumos că l-a primit şi chiar îl merita. Graham Hill nu l-a primit, Jim Clark la fel. Aşa că nu cred că ar trebui cineva să se aştepte să fie făcut cavaler, doar pentru că este un bun sportiv şi a câştigat câteva evenimente sportive. Îmi place să cred că trebuie mai mult decât atât”, spunea Sir Jackie Stewart, în 2017, după ce Hamilton câştiga al patrulea titlu mondial. Pentru a fi făcut cavaler, Hamilton trebuie să fie trecut pe o listă ce îi este înaintată Reginei Elisabeta a II-a, spre aprobare, de către premierul Marii Britanii, în urma unor propuneri venite de la persoane fizice, organizaţii sau instituţii guvernamentale. Aceste onoruri se acordă de două ori pe an, de ziua reginei şi de Anul Nou.

Lasă un comentariu