PMP CERE ADOPTAREA ÎN REGIM DE URGENŢĂ A LEGILOR PRIVIND ELIMINAREA PENSIILOR SPECIALE ŞI REDUCEREA NUMĂRULUI DE PARLAMENTARI LA 300

Distribuie pe:

PMP a cerut marţi convocarea Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru eliminarea din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a articolelor 49 şi 50 care reglementează pensiile speciale ale parlamentarilor.

Pe fondul valului de populism şi ipocrizie generat de PSD şi USR - PLUS, care au anunţat demisia mai multor parlamentari pentru a nu beneficia de pensii speciale, Partidul Mişcarea Populară i-a solicitat marţi, lui Marcel Ciolacu, încă preşedinte al Camerei Deputaţilor, să pună pe ordinea de zi proiectul iniţiat de PMP privind eliminarea pensiilor speciale (PL-x nr. 42/2019), proiect adoptat deja de Senat.

“Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari a fost adoptată de Senat. Ar fi suficient să fie Adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni, astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate, pentru că sunt furt. Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în Camera Deputaţilor”, a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

Partidul Mişcarea Populară atrage atenţia asupra fraudei morale majore comise de PSD şi USR în chestiunea pensiilor speciale ale parlamentarilor, demisia din funcţie nerezolvând problema. Conform articolului 49 alineatul 4 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor, “(4) Pentru mandate incomplete, indemnizaţia pentru limită de vârstă se calculează proporţional cu perioada de mandat efectiv exercitată, dar nu mai puţin de un mandat parlamentar”. Ceea ce înseamnă că demisiile parlamentarilor PSD şi USR nu atrag automat pierderea pensiei dacă au, cumulat, minimum un mandat complet.

Partidul Mişcarea Populară consideră că este absolut descurajant faptul că PSD şi USR împărtăşesc aceeaşi atitudine şi se plasează din nou de aceeaşi parte a baricadei, încercând să îi păcălească pe români.

Lasă un comentariu