DEZINFECŢIE ANTI COVID LA LUDUŞ

Distribuie pe:

Primăria Luduş a demarat, începând de marţi, 24.11.2020, o amplă acţiune de igienizare şi dezinfectare a tuturor scărilor de bloc de pe raza oraşului. Pentru limitarea răspândirii infecţiei cu Covid-19, în oraş, primăria a apelat la Direcţia Drumuri, Intervenţii, Transport şi Zone Verzi, care va pune în aplicare procedurile de dezinfecţie. Măsura vine şi pe fondul recentei decizii a CJSU Mureş care, având în vedere modificarea ratei de incidenţă a cazurilor de coronavirus, în ultimele 14 zile, în localităţile din judeţul Mureş, a adoptat, tot pe 24 noiembrie 2020, Hotărârea nr. 55. Conform CJSU Mureş. Luduşul se înscrie în rândul localităţilor mureşene cu o rată de incidenţă a cazurilor, în ultimele 14 zile, mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori şi va suporta măsurile stabilite prin HG nr. 967/2020, până la data de 4 decembrie.

Campania de dezinfectare a scărilor de bloc presupune dezinfecţii ale uşilor de intrare, scărilor, balustradelor, clanţelor şi a tuturor zonelor cu care cetăţenii intră în contact direct. Fiecare scară de bloc urmează să fie anunţată, înainte cu o zi, despre data desfăşurării acţiunii. Cetăţenii sunt rugaţi să rămână în locuinţe, pe durata dezinfecţiei de pe scara lor, urmând ca administratorul sau, după caz, preşedintele asociaţiei de locatari, sau şeful scării să se asigure că spaţiile respective vor fi bine aerisite. Totodată, cetăţenii sunt rugaţi să nu se panicheze dacă vor simţi un uşor miros de clor.

În acelaşi timp, primarul Cristian Moldovan apelează la luduşeni: „Evitaţi atingerea suprafeţelor care sunt atinse, în mod frecvent, şi de alte persoane, precum: balustrade, clanţe, mânere, butoane de lift sau de acces. Păstraţi o distanţă semnificativă, de 1,5 metri, faţă de celelalte persoane pe care le întâlniţi. Folosiţi, pe cât posibil, rute sau modalităţi alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiţi intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane. Evitaţi deplasările în ţările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus (COVID-19) şi descurajaţi întoarcerea în ţară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din ţările cu număr mare de cazuri cu noul coronavirus. Spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun, minimum 20 de secunde, după orice contact cu o suprafaţă potenţial contaminată. Masca de protecţie trebuie să acopere complet nasul şi gura persoanei care o poartă. Rămâneţi acasă dacă aveţi simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăţi în respiraţie) şi sunaţi medicul de familie pentru a solicita sfaturi. Nu mergeţi din primul moment la unităţile de urgenţă."

Lasă un comentariu