FEDERAŢIA ROMÂNĂ DE LUPTE A ÎMPLINIT 90 DE ANI

Distribuie pe:

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, cu ocazia aniversării a 90 de ani de la înfiinţarea organizaţiei, că în ciuda perioadei dificile pe care o traversăm, nu trebuie uitată istoria presărată cu numeroase rezultate deosebite. „Sunt onorat, din această postură, să pot ura un sincer «La mulţi ani!» Federaţiei Române de Lupte şi tuturor din familia luptelor româneşti! Azi sărbătorim 90 de ani de istorie şi performanţă!

Este un moment unic, pe care l-am fi marcat printr-o mare sărbătoare, în condiţii normale. Traversăm însă o perioadă dificilă, dar asta nu înseamnă că azi trebuie să ne uităm istoria presărată cu numeroase rezultate deosebite", a declarat Pîrcălabu într-un mesaj transmis prin intermediul paginii oficiale de Facebook. Oficialul FRL speră ca viitorul luptelor româneşti să fie la fel de strălucit: „În 23 noiembrie 1930, la Oradea, s-a înfiinţat Federaţia Română de Lupte şi Haltere care s-a mutat la Bucureşti, un an mai târziu. De 90 de ani, luptele au adus României numeroase titluri şi medalii pe scena lumii.

Avem o istorie în spate, iar în faţă un viitor la fel de strălucit! Vă mulţumesc tuturor pentru încrederea acordată în conducerea acestui sport, iar la ceas de sărbătoare vă asigur că voi face tot ce îmi stă în putinţă să scriem, împreună, alte pagini de istorie! Aşa să ne ajute Dumnezeu! La mulţi ani!"

În 90 de ani de existenţă, Federaţia Română de Lupte are în palmares 34 de medalii olimpice, 7 de aur, 8 de argint şi 19 de bronz.  

 

PUGILISTA LOREDANA MARIN A CUCERIT MEDALIA DE AUR LA CAMPIONATUL EUROPEAN DE JUNIORI DIN MUNTENEGRU

Pugilista româncă Loredana Marin a cucerit, duminică, medalia de aur la Campionatele Europene de box pentru juniori, de la Budva (Muntenegru), după ce a învins-o în finala cat. 60 kg pe rusoaica Vladlena Bezlapova. Loredana Marin (CSM Călăraşi), care s-a impus printr-o decizie împărţită, a învins-o în sferturi pe bulgăroaica Ana-Maria Dialova, iar în semifinale a câştigat în faţa Cristinei Chiper (Rep. Moldova). România a încheiat competiţia cu două medalii, Adrian Preda obţinând bronzul la cat. 56 kg. România a aliniat 13 sportivi la Europenele de juniori de la Budva, opt la masculin şi cinci la feminin.

 

DELEGAŢIA ROMÂNIEI A PLECAT, CU 15 JUCĂTORI, LA VALENCIA, PENTRU MECIURILE DIN PRELIMINARIILE EUROBASKET 2022

FR Baschet a anunţat lotul oficial al României pentru meciurile cu Polonia şi Spania, lot care include 15 jucători. Delegaţia a plecat luni spre Valencia, unde partidele din preliminariile FIBA Eurobasket 2022 au loc în sistem turneu. Din cei 15 jucători ai lotului, doi se vor alătura direct la Valencia - Emanuel Căţe, care vine de la UCAM Murcia, şi Kris Richard, de la Stelmet Zielona Gora. Ceilalţi 13 baschetbalişti sunt: Lucas Tohătan, Giordan Watson, Mirel Dragoste, Radu Vîrnă, Marcu Badiu, Tudor Fometescu, Mihai Măciucă, Bogdan Popa, Tudor Gîrbea, Ştefan Grasu, Rareş Uţă, Ionuţ Berceanu şi Cătălin Baciu. Antrenor: Tudor Costescu. De la reunire, cinci sportivi şi un membru al stafului tehnic au fost testaţi pozitiv la unul din cele trei teste făcute în ultimele zece zile şi nu se regăsesc în delegaţia oficială. România va juca la turneul de la Valencia, numit de FIBA „bulă epidemiologică", în compania Poloniei (28 noiembrie, ora 17.30) şi a Spaniei (30 noiembrie, ora 20.30). Meciurile contează pentru Grupa A.

 

CS DINAMO BUCUREŞTI S-A RETRAS DIN CUPA CHALLENGE LA VOLEI FEMININ

Echipa feminină de volei CS Dinamo Bucureşti s-a retras din Cupa Challenge şi a pierdut la „masa verde" (0-3) ambele partide din şaisprezecimile de finală, cu formaţia portugheză AJM FC do Porto, din cauza COVID-19, potrivit site-ului Confederaţiei Europene de Volei. În weekend, Dinamo a participat la al treilea turneu al Diviziei A1, în Sala Dinamo, dar a abordat partidele cu un lot decimat de coronavirus. La primul meci (cu U NTT Data Cluj-Napoca), Dinamo a avut disponibile doar patru senioare, Nneka Onyejekwe, Maria Karakaşeva, Ana Marisa Radu şi Irina Kosinski (ultimele două, la numai 19 ani), echipa fiind completată cu cinci junioare, Paula Partnoi, Sabina Hantău, Daria Andronache, Nadia Alexandra Staicu şi Alexandra Ion. În al doilea meci, cu CSU Belor Galaţi (2-3), Dinamo a putut-o folosi şi pe Eli Uattara, revenit direct din izolare, potrivit site-ului clubului.

Lasă un comentariu