LA LICEUL TEORETIC “GHEORGHE MARINESCU” ACTIVITATE ONLINE DE PREVENIRE A CONSUMULUI DE DROGURI

Distribuie pe:

“Adaptându-ne unui context «altfel», prin intermediul unor modalități «altfel», care să sprijine nevoia de informare a tinerilor, cu privire la riscurile consumului de droguri, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș a desfășurat, recent, o activitate online de informare, sensibilizare și conștientizare. Au fost alături de noi două cadre didactice (Zamfir Dorina Gabriela și Ciuchină Liana Manuela) și 39 de elevi din cadrul Liceului Teoretic «Gheorghe Marinescu» Târgu-Mureș - Școala Postliceală”, a spus Ion Aleodor Roman, coordonator C.P.E.C.A. Mureș.

Cu acest prilej, au fost abordate teme privind: promovarea campaniei “19 zile de prevenire a abuzurilor și violenței asupra copiilor și tinerilor”, a fost marcată Ziua Națională fără Tutun, s-a discutat despre efectele consumului de droguri și tutun asupra sănătății, precum și problemele sociale pe care le creează, dar și despre motivele debutului în consumul de droguri.

În anul școlar 2020 - 2021, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Mureș vor fi prezenți în mediul online, în mod con-stant, alături de elevi, și vor realiza activități de prevenire a consumului de droguri, menite să îi sensibilizeze cu privire la efectele și riscurile acestui fenomen.

Specialiștii C.P.E.C.A. Mureș vor oferi consiliere cadrelor didactice, în legătură cu aspectele de prevenire a consumului de droguri și a noilor forme de substanțe psihoactive, cu mijloacele eficiente de realizare a activităților antidrog ce doresc să fie inițiate, a precizat coordonatorul C.P.E.C.A. Mureș.

Lasă un comentariu