O PISICĂ “S-A LUAT ÎN PIEPT” CU UN ELEFANT ȘI A REUȘIT SĂ-L ALUNGE

Distribuie pe:

Presa britanică (sursa și foto - dailystar.co.uk) relatează cum o pisică și-a apărat teritoriul, reușind să alunge ditamai elefantul, care se furișase în ograda stăpânilor, în căutare de ceva de ale gurii. Întâmplarea s-a petrecut, zilele trecute, în localitatea thailandeză Nakhon Nayok.

Shiba, “pisicuța de pază”, nu s-a lăsat intimidată de uriașul impostor - în stare să ucidă oameni, făcând doar un pas. După ce s-a confruntat cu felina furioasă, acesta a făcut stânga-mprejur și a luat-o la goană.

Localnicii spun că elefantul, pe nume Pai Salick, în vârstă de 35 de ani, este o adevărată “pacoste”: trăiește în pădure, dar, adesea, intră, noaptea, în grădinile oamenilor, în căutare de ceva de-ale gurii. Toată lumea îl cunoaște drept “hoț”.

Stăpânii lui Shiba au declarat că pisica lor este agresivă și nu acceptă alte animale pe teritoriul ei.

În Thailanda, trăiesc în sălbăticie aproximativ 2.000 de elefanți și cam tot atâția în captivitate. În sălbăticie, ei colindă de-a lungul și de-a latul junglei, dar și prin parcurile naționale protejate, și intră, adesea, în conflict cu fermierii, pe ale căror terenuri dau buzna.

În Thailanda, elefanții sunt animale protejate, iar uciderea lor se pedepsește cu închisoare de până la trei ani și amendă de 1.000 baht (25 de lire sterline).

Lasă un comentariu