AJUTOARE, ÎN PANDEMIE, PENTRU PERSOANE FIZICE ȘI JURIDICE!

Distribuie pe:

Facilități la taxe și impozite pentru proprietarii sau utilizatorii de clădiri care desfășoară activități economice

Consiliul local al Municipiului Târgu-Mureș a adoptat joi, 26 noiembrie 2020, în ședință ordinară, un proiect de hotărâre privind acordarea unor facilități fiscale la plata impozitului pe clădiri, pentru durata stării de urgență și, respectiv, de alertă, decretate în anul 2020.

Proiectul, inițiat de primarul Soós Zoltán, prevede reducerea impozitului anual pe clădiri, cu până la 50%, pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice sau juridice.

Cine sunt beneficiarii?

1. Proprietarii care folosesc clădirile pentru activitatea economică proprie sau le-au dat în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau prin alt tip de contract, în același scop, iar în timpul stării de urgență și/sau alertă au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă total activitatea economică sau dețin certificatul pentru situații de urgență emis de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, prin care se certifică întreruperea parțială a activității economice;

2. Utilizatorii clădirilor care au fost obligați, potrivit legii, să își întrerupă activitatea economică în perioada pandemiei, vor fi scutiți de la plata taxei lunare pe clădiri.

Pentru a beneficia de aceste facilități, proprietarii clădirilor trebuie să depună, până la data de 21 decembrie 2020, la Direcția Taxe și Impozite a Primăriei, o cerere de acordare a reducerii, însoțită de o declarație pe propria răspundere.

Un alt proiect de hotărâre, inițiat de primarul Soós Zoltán și aprobat de Consiliul local, se referă la “Consolidarea capacității unităților de învățământ din Târgu-Mureș, în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020” și cheltuielile aferente acestuia.

Potrivit proiectului, unitățile de învățământ vor fi dotate cu echipamente de protecție și dispozitive medicale necesare desfășurării activității elevilor și profesorilor: măști pentru adulți și copii, halate de unică folosință, dezinfectant pentru suprafețe de nivel mediu, dezinfectant pentru nebulizator, dezinfectant pentru mâini, termometre digitale cu infraroșu, lampă bactericidă UV, echipamente automate de dezinfecție prin nebulizare și dispenser dezinfectant mâini cu senzor. De toate acestea vor beneficia peste 25.000 de preșcolari și elevi, precum și 3.725 de cadre didactice, nedidactice și personal auxiliar din unitățile școlare din Târgu-Mureș. Valoarea totală a proiectului este de 19.944.434,63 lei, din care contribuția Primăriei Târgu-Mureș este de 57.120,00 lei.

 

Lasă un comentariu