INFRASTRUCTURA MEDICALĂ ȘI RUTIERĂ, PE ORDINEA DE ZI A CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

Cinci consilieri județeni au depus, joi, jurământul. Cei 5 sunt: Pokorny Vasile Ștefan (UDMR), Angela Moldovan (PSD), Valentin Constantin Bretfelean (PMP), Alexandru Lupa și Constantin Pogăcean (ambii de la PNL). Cu cele 5 noi învestiri, Consiliul Județean Mureș va funcționa în formulă completă, de 34 de consilieri județeni și un președinte, ales pe listă uninominală.

Trei proiecte de hotărâre, adoptate în ședința de joi, au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai unor investiții privind reabilitarea curților interioare a unor Clinici din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș. Este vorba despre proiectul “Amenajare curte Clinica Pneumologie”, în valoare de 2.067.013 lei cu TVA inclus, proiectul “Amenajare curte Clinica Boli Infecțioase 1”, în valoare de 2.549.080 lei cu TVA inclus, și proiectul “Amenajare curte Clinica Obstetrică-Ginecologie”, în valoare de 1.367.237 lei cu TVA inclus. Prin aceste proiecte se vor amenaja alei pietonale și căi de acces auto, sisteme de iluminat, precum și locuri de parcare.

Două hotărâri adoptate, joi, de consilierii județeni, au vizat investiții în infrastructura rutieră. Este vorba despre aprobarea documentației tehnico - economice și a indicatorilor tehnico-economici ai investiției “Lărgire drum județean DJ153E DN15 - Bogata - faza DALI”. Valoarea proiectului este de 26.372.426,74 lei cu TVA inclus. Al doilea proiect vizează actualizarea indicatorilor investiției “Asfaltarea unui tronson de drum pe DJ136 Sângeorgiu de Pădure - Bezid - Limita județului Harghita”, cu o valoare de 16.438.612,83 lei.

Rectificare bugetară

Bugetul județului Mureș a fost rectificat în ședința ordinară ce a avut loc, joi, în sensul alocării de sume pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare a instituțiilor subordonate Consiliului Județean. Astfel, Spitalul Clinic Județean Mureș a primit suma de 10.732.000 lei, din fonduri europene, precum și din contractele încheiate cu casele de asigurări. Bugetul Serviciului de Pază a Obiectivelor de Interes Județean a fost majorat cu suma de 335.000 de lei pentru cheltuieli de personal. Pentru Filarmonica de Stat Târgu-Mureș a fost alocată suma de 1,4 milioane de lei pentru cheltuieli de personal. Teatrul pentru Copii și Tineret Ariel a primit suma de 651.000 de lei, iar pentru Muzeul Județean Mureș a fost alocată suma de 490.000 lei pentru același tip de cheltuieli.

Parteneriat pentru dezvoltarea sistemului de gestionare a deșeurilor

Consilierii județeni au aprobat parteneriatul dintre Consiliul Județean Mureș, ADI Ecolect Mureș și Administrația Fondului pentru Mediu, în vederea obținerii finanțării și implementării proiectului “Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul - Extindere și modernizare a Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor în județul Mureș”, care va fi depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Conform necesarului de investiții, identificat prin Planul Județean de Gestionare a Deșeurilor, valoarea costurilor este estimată la 41.050.000 euro, însă, la acest moment, nu este prevăzută în acordul de parteneriat nicio reglementare referitoare la valoarea investiției/ finanțării și nici referitoare la vreo contribuție proprie a Partenerilor.

 

Lasă un comentariu