DEMAGOGIA CU DEMISIA, ÎNAINTE DE TERMINAREA MANDATULUI, CĂ NU MAI PRIMEȘTI PENSIE SPECIALĂ - O MINCIUNĂ SFRUNTATĂ

Distribuie pe:

Președintele PNL, premierul Ludovic Orban, a catalogat, luni seara, drept demagogic demersul parlamentarilor care au anunțat că vor demisiona, înainte de terminarea mandatului, pentru a nu mai beneficia de pensie specială, susținând că acest lucru este “o minciună sfruntată”, “praf aruncat în ochii alegătorilor”.

“În primul rând, domnul Ciolacu și cu ceilalți pesediști care au anunțat că își vor da demisia, ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulți au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 - 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine își dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea, din patru ani de mandat, calculată indemnizația pentru acest mandat o zi în minus. (...) PSD a inventat pensiile speciale. Singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL”, a susținut Ludovic Orban.

Președintele PNL a subliniat că soluția pentru a nu mai exista pensii speciale nu este să își dea cineva demisia înainte de încheierea mandatului.

“E o soluție foarte simplă și îi solicit domnului Ciolacu, dacă vrem să se desființeze pensiile speciale pentru parlamentari - că tot au majoritate parlamentară -, să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta și împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaților și senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului, că nu mai primești pensie specială, este pur și simplu o minciună sfruntată”, a afirmat Orban.

 

CRUCEA ROȘIE DERULEAZĂ O CAMPANIE DE INFORMARE PRIVIND PREVENȚIA ÎMBOLNĂVIRII CU COVID-19

Crucea Roșie Română derulează o campanie de informare privind prevenția îmbolnăvirii cu COVID-19, finanțată de United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie.

Campania a debutat în luna octombrie, cu mai multe sesiuni de informare și instruire a 470 de voluntari din 44 de filiale ale Societății Naționale de Cruce Roșie din țară, informează un comunicat de presă al organizației, transmis marți AGERPRES.

Începând cu data de 16 noiembrie, se desfășoară o caravană de educație pentru sănătate atât prin sesiuni destinate elevilor, fizic și online, cât și prin deplasarea efectivă în comunități aflate în risc de infectare și informarea directă a membrilor acestora.

Un număr de 23.500 de elevi din 40 de județe și patru sectoare ale Capitalei vor participa, timp de patru luni, la sesiuni de educație pentru sănătate și suport emoțional atât în școli, cât și în sistem online.

Totodată, 188.000 de adulți, în special din mediul rural sau din comunități aflate în risc de infectare, vor primi informații despre prevenția îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și sfaturi despre efectele psihologice ale pandemiei, despre reducerea stigmatizării asociate cu COVID-19 și despre modalitățile de reducere a stresului provocat de aceasta.

Un număr de 8.122 de familii nevoiașe vor beneficia de pachete cu produse de igienă.

 

Lasă un comentariu