DISTINCȚIA “FIBULA DE LA SUSENI”, ACORDATĂ DE PREFECTUL JUDEȚULUI MUREȘ, ÎN ANUL 2020

Distribuie pe:

Festivitățile prilejuite de decernarea celei mai mari distincții din partea județului Mureș, de Instituția Prefectului, “Fibula de la Suseni”, s-a petrecut, ca de fiecare dată, în Sala de Oglizi de la Palatul Culturii din Târgu-Mureș, în ziua de 1 decembrie a.c., de la ora 13.30.

La eveniment a participat un public restrâns, datorită restricțiilor impuse de pandemie. Alături de prefectul județului Mureș, Mara Togănel, a fost prezent Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, și Sóos Zoltán, primarul municipiului Târgu-Mureș. Mediator al evenimentului a fost Iulian Praja.

Festivitățile au început prin intonarea Imnului Național al României, de eleva de la Colegiul “Unirea”, Diana Marin. Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, prin alocuțiunea sa, a deschis oficial manifestările. Iulian Praja a prezentat un scurt istoric al “Fibulei de la Suseni”, descoperită în anul 1924, intactă, datând din epoca bronzului, apoi a dat citire Ordinului nr. 494 din 26 noiembrie 2020, de acordare a distincției “Fibula de la Suseni” și a Diplomei de excelență, ca o continuare a celor începute din anul 2001. În anul acesta, înalta distincție, pentru merite deosebite, din partea Instituției Prefectului, a fost acordată pentru șapte persoane, toate, cadre medicale, care s-au evidențiat în lupta împotriva pandemiei: dr. Maria Salanța, șef UPU SMURD Târgu-Mureș; dr. Ioan Ivanici, manager general al Serviciului de Ambulanță Mureș, Târgu-Mureș; prof. univ. dr. Sanda Copotoiu, șeful Clinicii ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș; dr. Mircea Stoian, șeful secției ATI a Spitalului Clinic Județean Mureș; asist. Maria Elena Casoni, asistent medical principal al UPU SMURD; prof. univ. dr. Anca Meda Georgescu, șeful Clinicii de Boli Infecțioase nr. I Târgu-Mureș; serg. Roxana Maria Chitic, studentă în anul III a Institutului Medico-Militar București, secția de pregătire medico-militară Târgu-Mureș.

Un fapt inedit care s-a petrecut la această ediție de decernare a distincției “Fibula de la Suseni”: 6 din cele 7 persoane distinse au optat ca “Laudatio” să fie prezentat de aceeași persoană, fără ca ele să se consulte între ele, în prealabil, astfel că, se pare, disitinsul conf. univ. dr. Cristian Boeriu, de data aceasta, chiar dacă a avut de muncit suplimentar, poate că va intra și în Cartea Recordurilor. Pentru serg. Roxana Maria Chitic, “laudatio” a fost prezentat de cpt. medic Ramona Rașca, instructorul secției de pregătire medico-militară din Târgu-Mureș.

În încheiere, au avut loc alocuțiunile rostite de primarul municipiului Târgu-Mureș, Sóos Zoltán, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, și prefectul județului Mureș, Mara Togănel, felicitându-i pe laureați.

 

Lasă un comentariu