LEGILE PROPUSE DE PMP ÎN PARLAMENT AU ROLUL DE A MIȘCA ROMÂNIA PE CALEA DEZVOLTĂRII

Distribuie pe:

Partidul Mișcarea Populară s-a luptat în ultimii patru ani, în Parlament, prin reprezentanții săi, pentru adoptarea mai multor legi de importanță vitală pentru însănătoșirea societății românești.

“Unele proiecte legislative au fost votate de Parlament și au devenit legi. Și vă dau doar câteva exemple: Legea privind Autostrada Unirii - Târgu-Mureș - Iași, Legea privind Autostrada Nordului, Legea privind Ziua Tratatului de la Trianon. Pentru altele ne vom bate în continuare după ce vom accede în Parlament, în urma alegerilor din 6 decembrie”, a declarat Marius Pașcan, liderul parlamentarilor PMP din Camera Deputaților.

“Unul din cele mai importante obiective ale noastre este eliminarea pensiilor speciale. Pensiile speciale reprezintă furt din banul public. Nu vom putea obține echitate în sistemul de pensii, atât timp cât avem pensii speciale. Toate pensiile trebuie calculate respectând principiul contributivității. În Parlamentul României, PMP are un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor pentru veteranii, invalizii de război și văduvele acestora” susține deputatul mureșean, Marius Pașcan.

Partidul Mișcarea Populară se va lupta în continuare pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari și va încerca să determine o majoritate care să voteze proiectul de lege depus deja în Parlament. De asemenea, Partidul Mișcarea Populară are în vedere introducerea votului prin corespondență și a votului electronic pentru toți românii și pentru toate tipurile de alegeri. PMP are în Parlamentul României cel mai avansat proiect de lege pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin și este singurul partid parlamentar care a dorit, în mod sincer, revenirea la alegerea primarilor în 2 tururi de scrutin.

De asemenea, PMP are în Parlamentul României un proiect de lege pentru transparență totală în administrația publică locală și centrală, prin care cere publicarea online a tuturor contractelor și facturilor instituțiilor publice, pentru a opri risipa banilor publici.

Toate aceastea, alături de alte propuneri legislative, ale PMP, în beneficiul românilor, în domenii precum educație, sănătate, agricultură, mediu de afaceri, economie, administrație, justiție, protecție socială, infrastructură, mediu, cultură, culte, sport, tehnologie au scopul de a mișca România pe calea dezvoltării.

 

Lasă un comentariu