MARIUS PAȘCAN - PMP, CEL MAI ACTIV PARLAMENTAR DIN MUREȘ ÎNTRE 2016-2020

Distribuie pe:

În cei patru ani de mandat de deputat în Parlamentul României, Marius Pașcan, care este și președinte executiv național al Partidului Mișcarea Populară, a fost, conform site-ului Camerei Deputaților, cel mai activ parlamentar mureșean. Deputatul PMP a fost inițiator sau coinițiator a nu mai puțin de 155 de propuneri legislative, 21 dintre acestea fiind promulgate legi.

De numele său se leagă, în calitate de inițiator, Legea privind Autostrada Târgu-Mureș - Iași, dar și Legea privind Ziua Tratatului de la Trianon, promulgată de curând de președintele României.

De asemenea, deputatul mureșean, care candidează pentru un nou mandat la Camera Deputaților, a formulat, în ultimii 4 ani, 163 de interpelări și întrebări adresate ministerelor. Multe dintre aceastea s-au născut ca urmare a celor peste 400 de audiențe ce au avut loc la Biroul Parlamentar, sau online, și vizează probleme ale locuitorilor județului Mureș, dar și chestiuni de interes național, altele au fost formulate în urma petițiilor primite de la diverse asociații profesionale sau culturale, instituții sau sindicate.

Tot în Parlamentul României, Marius Pașcan a susținut 73 de declarații politice și a luat cuvântul în plen, de 300 de ori, în 187 de ședințe. Este lider de grup al deputaților PMP și membru în comisiile de Cultură, Arte și Mass-Media și Administrație Publică ale Camerei Deputaților.

Așa după cum orice demnitar ar trebui să facă, la finalul acestui mandat, Marius Pașcan a făcut un raport de activitate care cuprinde majoritatea aspectelor activității sale parlamentare. Toate aceste informații au fost cuprinse între copertele cărții “Comunicare politică și de criză”, volum ce numără aproape 1.100 de pagini.

La alegerile din 6 decembrie, Marius Pașcan candidează pentru un nou mandat de deputat din partea Partidului Mișcarea Populară.

Lasă un comentariu