SUPLIMENTUL OROSTIM-HV, REALIZAT DE INSTITUTUL CANTACUZINO, CREșTE IMUNITATEA

Distribuie pe:

Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino a lansat pe piață, luni, 30 noiembrie 2020, primul lot al produsului imunomodulator Orostim-Hv.

“Orostim-Hv este un supliment alimentar, care conține o combinație dintr-un lizat atomizat format din 15 tulpini bacteriene și o pulbere de extract de orz verde. Are proprietăți antioxidante și de stimulare a imunității, determinând creșterea rezistenței organismului la infecții.

Produsul se administrează în perioadele cu risc de apariție a infecțiilor respiratorii, persoanelor care lucrează în colectivități cu susceptibilitate crescută de îmbolnăvire, copiilor cu infecții respiratorii repetate și persoanelor de vârsta a treia, în stări cu imunitate scăzută.

În următoarea perioadă, se va continua dezvoltarea produsului, urmând ca, anul viitor, Institutul Cantacuzino să realizeze transferul tehnologic într-o altă arie de fabricație, pentru producția în serie a produsului.

Orostim-Hv se va putea achiziționa începând cu data de 2 decembrie 2020, de la punctul de vânzare al Institutului, din Splaiul Independenței nr. 103, atât pentru copii (125 mg, flacoane de 10 sau 30 de capsule, la un preț de 25, respectiv 60 de lei, cât și pentru adulți (250 mg, flacoane de 10 sau 30 de capsule), la un preț de 30, respectiv de 80 de lei)”, a precizat Ministerul Apărării Naționale, în subordinea căruia se află Institutul Cantacuzino.

Conform prospectului, imunomodulatorul Orostim-Hv este indicat în prevenirea infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare, adjuvant în tratamentul infecțiilor căilor respiratorii superioare (rinite, angine, faringite, bronșite) și al infecțiilor ORL (otite, sinuzite). Acesta se poate asocia tratamentului cu antibiotice, în prevenirea recidivelor și cronicizării infecțiilor căilor respiratorii superioare (micșorarea numărului de recidive), în infecții refractare la tratamentul cu antibiotice.

Orostim-Hv (imunostimulator nespecific al rezistenței antiinfecțioase - un produs polimicrobian, obținut prin amestecul unor specii bacteriene grampozitive și gramnegative (Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, Streptococcus viridans, Streptococcus faecalis, Streptococcus pneumoniae, Neisseria catarrhalis, Haemophilus influenzae, Klebsiella pneumoniae, Escherichia coli, Serratia marcescens, lizate si atomizate) se livrează în capsule de 250 mg, cu 15 mg substanță activă. Prezervant - mertiolat de sodiu 1/10 000.

Totodată, Orostim-Hv, prin extractele bacteriene conținute, induce creșterea titrului imunoglobulinelor cu specificitate variată și, prin aceasta, capacitatea antitoxică și opsonizantă a serului, precum și capacitatea fagocitară a macrofagelor.

Modul de administrare a Orostim-Hv este pe cale orală, dimineața pe stomacul gol, câte o capsulă pe zi, 10 zile pe lună, 3 luni consecutiv. La copiii cu vârsta până la 7 ani, se vor administra 5 capsule (câte o capsulă la interval de 2 zile) 3 luni consecutiv. Tratamentul se va repeta după 6 luni.

Orostim-Hv nu are contraindicații!

Termenul de valabilitate este de 3 ani, în condițiile în care este păstrat la temperaturi cuprinse între plus 4 și 8 grade Celsius.

Lasă un comentariu