ZIUA NAȚIONALĂ ÎNTRE MARTIRII ȘI SFINȚII DE LA TÂRGU OCNA ȘI EROII DE LA VALEA UZULUI, ÎN ORGANIZAREA ASOCIAȚIEI “CALEA NEAMULUI”

Distribuie pe:

După Parastasul săvârsit de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Amfilohie Brânză, pentru Sfinții și Martirii care s-au jertfit pentru Hristos și Neam, în temnița comunistă la Târgu-Ocna, am ajuns la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, pășind pe urmele Generalului Ioan Istrate, comandant Divizia 7 Infanterie, ale maiorului ștefan Mihăileanu, comandant Regimentul 15 Infanterie, locotenentului-Gabriel Niculescu Regimentul 27 Infanterie, colonelului Gherculescu comandant Regimentul 4 Vânători. I-am avut în inimi și idealuri pe toți acești ofițeri ai Armatei Române și pe vitejii țărani în opinci militare!

Am avut cu noi steagurile lor de luptă, harta României întregi, tabloul cuceririi Budapestei din 1919, care a consfințit actul Marii Uniri de la 1918, care a făcut posibilă recunoașterea juridică a acestei uniri, prin Tratatul de la Trianon.

Opt preoți din Dărmanesti și din schiturile Bacăului au săvârșit Te Deum-ul în Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului, Părintele Amfilohie vorbind apoi, cu o mare înflăcărare creștină, despre semnificația jertfei acestor Eroi și însemnătatea faptelor lor de arme, care au apărat trecătorile Moldovei la Valea Uzului, oprind astfel inamicul pe Linia de Fier a Moldovei.

L-am avut în mijlocul nostru pe domnul primar al orașului Dărmănesti, domnul Constantin Toma, care a participat la Te-Deum, cinstind în cuvântul lui pe Eroii Armatei Române.

Ridicarea celor 52 de Cruci în cinstea acestor Eroi și a Monumentului se datorează acestui om, care a înțeles astfel să-și facă datoria pentru Țară. Nu este deloc puțin acest lucru, știm cu toții. Aceste Cruci, acest Monument sunt amenințate de a fi dărâmate sau mutate aiurea din Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului. Nu acceptăm, sub nicio formă, niciuna dintre aceste variante, care s-ar constitui în adevărate blasfemii!

De lângă aceste morminte ne vom ridica din genunchi, de lângă aceste morminte vom spulbera încercările de înrobire de către străini a acestui popor minunat. De aici transmitem, de 1 Decembrie 2020, unul dintre cei mai cumpliti ani de după '89, tuturor, ca nu vom lăsa liberatea noastră răpusă de lanțuri, că nu vom lăsa un ideal confiscat de uneltele spoleite ale regimului, că vom lupta prin toate mijloacele pentru identitatea noastră românească.

Vor arunca în noi cu pietre, dar pe fiecare piatră vom urca, cu fiecare piatră vom ridica muntele suferinței noastre, și-l vom urca, pentru a ajunge mai aproape de Dumnezeu, de Eroi, de Sfinți și Martiri! Fiecare lovitură dată de inamic ne va clădi și întări.

Suntem prezenți pe urmele înaintașilor noștri în Covasna și Harghita, pentru a întări umărul fraților și surorilor noastre de credință de sânge, suntem prezenți în întreg Ardealulș cu ajutorul nostru pentru copiii care învață în limba română, din Curbura Arcului Intracarpatic până la Carei, suntem prezenți la București, pentru a le spune și celor care conduc România, că Limba Română e singura stăpână, că Statul Național unitar independent și indivizibil nu se negociază, sub nicio formă, nici cu UDMR, și nici cu nimeni din exteriorul țării.

Dacă, vreodată, vreo decizie politică va pune în discuție aceste sfinte noțiuni scrise cu sângele luptătorilor, discuția principală nu se va purta cu străinii, ci cu noi, românii, iar noi, românii, nu vom sta la masa discuțiilor, ci vom sta pe baricada aparării Statului Național. și nu vom ceda, vom spune clar și hotărât că pe aici NU se trece! La fel ca la Mărășești și Oituz, la fel ca acum, la Valea Uzului!

De Ziua Națională a României, când se sărbătorește România întreagă, spun întreagă căci ea nu este nici mică, nici mare, ea este România Întreagă, nu uităm provinciile istorice cotropite, în prezent, de ruși, respingem cu fermitate politica rusească care pe de o parte, încearcă să ne amagească cu spațiul eroasiatic, o falsă alternativă la corectitudinea politică a politicii UE, iar pe cealaltă parte continuă să ocupe militar și politic Basarabia. Singurul drum al Basarabiei este spre Țara- Mamă, spre reunirea cu România. Nu uităm Bucovina de Nord, nu uităm niciun centimetru de pământ românesc ce se află astăzi în mâna străinilor, așa cum nu uităm, ci, dimpotrivă, pășim pe urmele fiecarei picături de sânge cursă din trupurile și sufletele Eroilor, Martirilor și Sfinților acestui Pământ. Nu corectitudinea politică ne indică nouă cine ne sunt Sfinții și Martirii, ci Istoria Națională, lupta și suferința lor, Gloria și Biruința lor în Linia Neamului. Toți acești mărturisitori ai românismului au făcut și au păstrat România Întreagă. Toți aceștia ne sunt Calea Neamului.

De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, sărbătorită pentru prima dată în Istorie la Valea Uzului, au fost prezenți români vrednici din Dărmănești, Dofteana, Comănești, Târgu Ocna, Onești, filiala Asociației “Calea Neamului” din Mirceștii Noi de Vrancea, condusă de Tanța Stan, filiala din Bacău condusă de Iurie Movileanu, prietenii noștri buni din București, Luis Bratu de la “Legitimă Apărare” și cei de la Grupul NOI, în frunte cu Marian Maftei, care au afișat un frumos banner cu Salutul lui Mihai Eminescu, ,,Trăiască Nația!”, grupul de la Petru Vodă, foarte apropiat de “Calea Neamului”, în frunte cu Florin Popescu, frații și surorile noastre din Covasna, în frunte cu Gheorghe Samoilă și domnul Iulian Popa, corurile de tineri din Moinești, cu Gabriela Biea, și Dobârlău, cu Alexandru Gecse, care au cântat despre Eroi si Luptători într-un mod absolut minunat, echipa “Calea Neamului” din Brașov. Mulțumim, Anita și Camelia, pentru bucatele alese de post, mulțumim, de asemenea, în acest sens, și vrednicelor gospodine din Mirceștii Noi de Vrancea. Ne-am întâlnit și cu români din Iași, cu Mihai Fandel și Gabriel Apreotesei, precum și cu un grup al Frăției Ortodoxe, oameni de pe întreg cuprinsul țării venind aici, la Valea Uzului, de Ziua Națională.

Noi mergem și vom merge în continuare cu Dumnezeu înainte, pentru Biruința Neamului Românesc, oricât de greu ne-ar fi. Nu ne lăsăm!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Lasă un comentariu