EMISIUNE NUMISMATICĂ: 140 DE ANI DE LA NAȘTEREA LUI TUDOR ARGHEZI

Distribuie pe:

Banca Națională a României lansează în circuitul numismatic, începând cu data de 7 decembrie 2020, o monedă din argint cu tema 140 de ani de la nașterea poetului Tudor Arghezi.

Aversul monedei redă imaginea casei lui Tudor Arghezi (Mărțișor), inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, anul de emisiune “2020”, valoarea nominală “10 LEI” și stema României, iar reversul prezintă portretul și semnătura lui Tudor Arghezi suprapuse peste un fragment de manuscris, cu textul unei poezii scrise de acesta.

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, sunt însoțite de broșuri de prezentare, redactate în limbile română, engleză și franceză, și includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul este de 500 piese, prețul de vânzare (exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare) este de 400 de lei pentru o monedă, iar lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Pentru rezervarea pieselor numismatice, în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul www.bnr.ro.

 

Lasă un comentariu