VOUCHERELE DE VACANȚĂ, VALABILE PÂNĂ LA 31 DECEMBRIE 2021!

Distribuie pe:

În ședința din 27 noiembrie 2020, Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, prelungirea emiterii de vouchere de vacanță pentru perioada 1 ianuarie - 31 decembrie 2021, precum și prelungirea valabilității, până la aceeași dată, a celor emise în perioada martie - decembrie 2019 și ianuarie - noiembrie 2020.

“Emiterea voucherelor de vacanță, în valoare de 1.450 lei, s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România, încurajând un număr de circa un milion de salariați români, din cadrul instituțiilor de stat sau al societăților în care statul este acționar unic sau majoritar, să își petreacă în țară concediile.

Această măsură a atenuat o parte din efectele negative ale pandemiei Covid-19 asupra sectorului turistic, cetățenii români posesori de vouchere de vacanță achiziționând pachete turistice în țară în perioadele în care structurile de primire turistice nu au avut activitatea suspendată.

De altfel, un efect complementar al acestei măsuri a fost creșterea numărului de solicitări de autorizare a unităților de cazare, la nivel național creșterea fiind de 10% comparativ cu anii precedenți.

Pentru că este o măsură care și-a dovedit eficacitatea, Guvernul a luat decizia ca aceasta să fie prelungită și pentru perioada 1 ianuarie 2021 - 31 decembrie 2021. Având în vedere că perioada de valabilitate a voucherelor de vacanță emise în perioada martie - decembrie 2019 a fost prelungită până la 31 mai 2021, prin OUG nr. 35/2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea Covid-19, acum prelungim valabilitatea lor până la 31 decembrie 2021.

Măsura menținerii acordării voucherelor de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2021, va sprijini industria ospitalității, puternic afectată de efectele pandemiei Covid-19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activității structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și (sau) alimentație publică ori a restrângerii circulației persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat.

Astfel, în contextul pandemiei și al restricțiilor impuse, se adoptă prezenta ordonanță de urgență”, precizează Guvernul. (L.P.)

 

Lasă un comentariu