CAMPANIE NAȚIONALĂ DE PREVENIRE A TRAFICULUI DE PERSOANE “PENTRU CĂ OAMENII CONTEAZĂ, PUNE TU BARIERĂ TRAFICULUI!”

Distribuie pe:

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (I.G.P.F.) au lansat campania de prevenire a traficului de persoane “Pentru că OAMENII contează, pune TU barieră traficului!”.

Campania, ce se derulează la nivel național, atât outdoor, cât și online, urmărește informarea, conștientizarea și sensibilizarea grupurilor țintă cu privire la fenomenul traficului de persoane, în vederea adoptării măsurilor de autoprotecție și a acțiunilor necesare diferitelor momente și provocări din lanțul traficului. În egală măsură, mesajul anti-trafic avertizează persoanele aflate în situație de risc cu privire la faptul că ar putea fi sau deveni victime ale traficului și le informează unde pot găsi sprijin și ajutor.

Campania, derulată în perioada noiembrie 2020 - martie 2021, se circumscrie direcțiilor de acțiune prevăzute în Strategia Națională Împotriva Traficului de Persoane pentru perioada 2018-2022, inițiativa comună a celor doi parteneri propunându-și să informeze și să influențeze: persoanele vulnerabile care ar putea deveni victime, precum și cele care pot intra în contact cu o posibilă victimă a traficului, dar și publicul larg.

Mesajul campaniei va fi transmis direct cetățenilor români care tranzitează principalele puncte de trecere a frontierei de stat în scop lucrativ sau turistic, precum și online, utilizatorilor celor mai cunoscute platforme sociale, prin intermediul rețelelor naționale, teritoriale și regionale gestionate de cei doi parteneri, a precizat comisar-șef de poliție Zaharia Cristina Gabriela - coordonator al Centrului Regional Târgu-Mureș al A.N.I.T.P. Domnia sa a reamintit și de linia telefonică Help line 0800.800.678.

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național. (B.L.)

Lasă un comentariu