MĂSURILE PENTRU SUSȚINEREA ANGAJAȚILOR, PRELUNGITE PÂNĂ LA 30 IUNIE 2021

Distribuie pe:

La propunerea Ministerului Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Guvernul a aprobat, în ședința din 4 decembrie 2020, două acte normative prin care a prelungit până la 30 iunie 2021 acordarea indemnizației pentru timpul redus de muncă al salariaților, a celei pentru reducerea activității profesioniștilor, precum și a indemnizației de șomaj tehnic pentru angajați și alte categorii de profesioniști.

“Se va prelungi acordarea șomajului tehnic (conform OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei Covid-19, până la 30 iunie 2021, măsura aplicându-se, până la aceeași dată, și în ceea ce privește timpul redus de muncă pentru salariați și profesioniști (conform OUG 132/2020).

Totodată, în scopul flexibilizării condițiilor de accesare a indemnizației pentru timp redus de muncă, au fost adoptate o serie de completări.

Astfel, cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive; angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaților cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, iar interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent”, precizează MMPS, într-un comunicat de presă. (L.P.)

Lasă un comentariu