NOU TIP DE IMUNOTERAPIE ÎMPOTRIVA CANCERULUI

Distribuie pe:

Cercetătorii suedezi de la Institutul Karolinska, citați de descopera.ro, explică beneficiile unui nou tip de imunoterapie care oferă speranța mai multor opțiuni de tratament pentru cancer, această nouă abordare permițând atacarea tipurilor de cancer care nu răspund la formele convenționale de imunoterapie.

“Imunoterapia a făcut mari progrese și mulți pacienți pot avea parte acum de tratamente eficiente care nu erau disponibile în urmă cu zece ani. Cu toate acestea, există anumite tipuri de cancer care nu răspund la imunoterapia existentă, de aceea, în studiul nostru, am căutat noi tipuri de tratament.

Celulele canceroase au capacitatea de a reprograma celulele imune într-un mod care favorizează creșterea tumorilor. După ani de cercetare a fost posibilă folosirea sistemul imunitar în lupta împotriva cancerului, prin care diferiți anticorpi pot determina celulele T ale sistemului imunitar să atace celulele canceroase.

Macrofagele sunt un tip diferit de celule și joacă un rol crucial în sistemul imunitar, unde recrutează celule T dintr-o zonă afectată de organisme străine și reglează funcția acestora. Din păcate, anumite tumori dezvoltă modalități de a opri sistemul imunitar, inclusiv prin faptul că macrofagele din tumoră blochează celulele T.

În studiul nostru, am dezvoltat un nou tip de imunoterapie în care anticorpii specifici activează macrofagele astfel încât să susțină sistemul imunitar și să distrugă, în schimb, celulele canceroase.

Celulele NK (o altă grupă de celule importante a sistemului imunitar) sunt activate în principal de această nouă imunoterapie să lucreze alături de celulele T pentru a ucide tumorile, spre deosebire de imunoterapiile existente, în care sunt activate doar celulele T. Așa, am dovedit că atunci când celulele NK sunt activate de macrofage, capacitatea lor de combatere a cancerului este extrem de ridicată.

Prin urmare, aceste descoperiri indică faptul că noua imunoterapie activează o parte diferită a sistemului imunitar în comparație cu terapiile anterioare și poate fi utilizată în combinație cu tratamentele existente.

Munca în echipă dintre celulele NK și celulele T crește eficacitatea acestora, ceea ce poate ajuta la tratarea mai multor tipuri de cancer în viitor”, explică oamenii de știință suedezi. (L.P.)

 

Lasă un comentariu