SEBASTIEN OGIER A CÂȘTIGAT, PENTRU A ȘAPTEA OARĂ, CAMPIONATUL MONDIAL DE RALIURI

Distribuie pe:

Francezul Sebastien Ogier (Toyota) și copilotul său, Julien Ingrassia, au câștigat, pentru a șaptea oară, Campionatul Mondial de Raliuri. Ogier și Ingrassia au obținut titlul mondial după ce s-au impus, duminică, în Raliul Monza. Pe locul doi s-a clasat Ott Tanak (Hyundai), iar pe trei a terminat Dani Sordo (Hyundai). Înaintea etapei din Italia, Ogier ocupa locul doi în clasamentul mondial, cu 14 puncte mai puțin decât Elfyn Evans. Francezul a profitat de ieșirea în decor a galezului, sâmbătă, pentru a prelua conducerea în cel mai bun moment, într-o cursă perturbată de zăpadă. Ogier și Ingrassia au mai obținut titlul mondial în perioada 2013-2018 (cu Volkswagen și Ford). Anul trecut, cei doi au încheiat sezonul pe poziția a treia.

 

CSS TÂRGU-MUREȘ, LOCUL I PE CLUBURI LA NAȚIONALELE DE LUPTE

Localitatea Constanța a găzduit, în perioada 27-29 noiembrie, finala Campionatului Național individual de cadeți și Under 23 la lupte, precum și finala la Campionatul Național pe echipe cadeți, Liga cadeților, cu participarea celor mai bune echipe din țară. La întreceri au participat și luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș, care au cucerit nu mai puțin de 9 medalii, dintre care 4 de aur și 5 de argint. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali, Georgiana Lircă la cadeți, categoria 57 kg, Csiki Ervin (cadeți) la 65 kg, Biro Krisztian (Under 23) la categoria 74 kg și Rareș Popescu (Under 23, cu dublă legitimare CSS și CSM Târgu-Mureș) la 92 kg. Medaliile de argint au fost obținute de Lifshitz Andreea (cadeți) - locul II la 57 kg, Gombos Roland (cadeți) - locul II la 45 kg, Gombos Erik (Under 23) - locul II la 57 kg, Alexandru Matea (Under 23) - locul II la 65 kg și Nyulas Elod (Under 23) - locul II la 70 kg. În urma acestor rezultate, CSS Târgu-Mureș a ocupat locul I în clasamentul pe cluburi, o performanță deosebită având în vedere că în afară de Rareș Popescu, toți sportivii mureșeni sunt încă la vârsta junioratului. În Campionatul Național pe echipe, Liga Cadeților, CSS Târgu-Mureș a făcut echipă comună cu CSS Odorhei, cele două grupări adjudecându-și titlul de național. Luptătorii de la Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș sunt antrenați de profesorii Fazakas Csaba, Dragoș Vlad și Gyarmati Ferenc.

 

MICK SCHUMACHER, CAMPION MONDIAL LA FORMULA 2

Germanul Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, a câștigat, duminică, titlul mondial la Formula 2. Schumacher, care înaintea cursei avea 14 puncte avans față de rivalul său Callum Ilott, s-a clasat pe locul 18 în ultima cursă a sezonului, din Bahrain, câștigată de Jehan Daruvala. Pentru a obține titlul mondial, Ilott trebuia să încheie cursa pe primul loc sau să se claseze al doilea și fiul lui Michael Schumacher să nu încheie în puncte. În cele din urmă, Ilott a terminat cursa pe locul 11. Mick Schumacher va debuta în 2021 în Formula 1, el urmând să piloteze un monopost Haas. Schumacher jr. va intra în Marele Circ la 30 de ani de la debutul tatălui său, septuplu campion mondial, care a avut loc în 1991, la Marele Premiu al Belgiei de la Spa-Francorchamps. Schumacher și-a obținut superlicența de Formula 1 câștigând campionatul FIA Formula 3, în 2018, cu Prema, înainte de a trece la Formula 2, cu aceeași echipă, în anul următor.

 

PILOTUL SERGIO PEREZ, LA PRIMA VICTORIE DIN CARIERĂ ÎN F1

Mexicanul Sergio Perez (Racing Point) a câștigat, duminică, în Bahrain, Sakhir Grand Prix, penultima etapă a Campiontului Mondial de Formula 1. Este primul succes al lui Perez în F1. Mexicanul Sergio Perez a declarat, duminică, după ce a câștigat Sakhir Grand Prix, primul său succes în Formula 1, că visează de mulți ani la acest moment. “Nu am cuvinte. Sper că nu visez, pentru că visez la acest moment de atât de mulți ani... Zece ani, a durat zece ani. Incredibil. După primul tur, cursa era pierdută, la fel ca în weekend-ul trecut. Dar apoi totul a fost despre a nu renunța, a reveni, a lupta și a face tot ce este posibil. În acest sezon, norocul nu a fost de partea noastră, dar până la urmă am reușit”, a spus Perez. Mexicanul Sergio Perez (Racing Point) a câștigat, duminică, în Bahrain, Sakhir Grand Prix, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru Perez, care concurează din 2011 în F1, este prima victorie.

 

BRONZ PENTRU ROMÂNIA LA CUPA ROMÂNIEI, ÎN PROBA DE BOB-2 FEMININ

Româncele Andreea Grecu și Katharina Wick au ocupat locul al treilea în proba de bob-2 feminin, duminică, în Cupa Europei, la Winterberg (Germania). Andreea Grecu și Katharina Wick au fost cronometrate cu timpul de 1 min. 55 s. 58/100, în două manșe. Germania (Stephanie Schneider/Tamara Seer) s-a clasat pe primul loc, cu timpul de 1 min. 54 s. 82/100, în timp ce pe locul al doilea s-a situat Austria (Katrin Beierl/Jennifer Jantina Oluumi Desire Onasanya), cronometrată în 1 min. 55 s. 44/100. La bob-2 masculin, Mihai Cristian Tentea și Ciprian Nicolae Daroczi au luat startul doar în prima manșă.

 

FLOYD MAYWEATHER REVINE ÎN BOX PENTRU UN MECI SPECIAL

Floyd Mayweather va reveni în box pentru un meci de excepție, împotriva lui Logan Paul, un YouTuber care l-a provocat pe “Pretty Boy” de o săptămână. Floyd Mayweather are 43 de ani și va lupta într-un super meci de excepție cu 4 zile înainte de a împlini 44 de ani, pe 20 februarie 2021. “Money May” revine în box pentru o luptă spectaculoasă în fața lui Logan Paul, un YouTuber american, care a mai boxat de 2 ori împotriva lui KSI, un alt YouTuber britanic, care este și rapper. Floyd nu a mai luptat din august 2017, atunci când l-a învins pe McGregor printr-un TKO și va reveni în ring după aproape 4 ani. Cei doi se vor întâlni într-o luptă ce pare a fi în dezavantajul lui “Pretty Boy”, deoarece adversarul său are 1.88 metri și 86 de kilograme, iar greutatea pe care Floyd o avea înainte pentru meciurile sale era de 68 de kilograme, el având 1.73 metri. Cu toate că Mayweather pare că va avea un “handicap” în acest meci, totuși, cu experiența sa ar putea să îl învingă pe Logan Paul, chiar dacă acesta este mult mai mare și mai masiv.

 

BÖLÖNI A CÂȘTIGAT DERBY-UL CU AEK ATENA

Victorie importantă pentru Ladislau Bölöni în derby-ul dintre Panathinaikos și AEK Atena. Formația Panathinaikos, antrenată de Ladislau Bölöni, a învins, duminică seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa lui Ionuț Nedelcearu, AEK Atena, într-un meci din etapa a XI-a a campionatului Greciei. La gazde, Nedelcearu a jucat până în minutul 82. Învingătorii au marcat prin Macheda '34 și Kourbelis '45+2. Pentru AEK a înscris Nelson Oliveira, în minutul 87. AEK Atena ocupă locul patru în clasament, cu 19 puncte (nouă jocuri), în timp ce Panathinaikos este pe 5, cu 15 puncte (11 jocuri). Lider este Olympiakos, care are 25 de puncte (nouă jocuri).

 

DECLARAȚIILE LUI MAYWEATHER PENTRU MECI

Mayweather a fost intervievat de către CNN Spania, iar acesta a vorbit despre acest meci, dar și despre continuarea carierei sale, în care va mai disputa lupte de acest gen, numite și “exhibition fights” (lupte de expoziție). “De acum, fac expoziții”, a spus Mayweather pentru CNN Spania. “Sunt 100% sigur că nu voi mai lupta împotriva vreunui boxer”, a mai spus Floyd. Conform site-ului de specialitate BoxRec, “Money May” are un record curat de 50 de victorii, dintre care 27 sunt reușite prin KO.

Lasă un comentariu