ÎN JAPONIA, SINUCIDERILE DINTR-O LUNĂ, MAI NUMEROASE DECÂT VICTIMELE COVID-19!

Distribuie pe:

Numărul de japonezi care se sinucid (fenomen exacerbat de repercusiunile economice și sociale ale măsurilor antipandemie) este mult mai mare decât al celor care mor de Covid-19, notează CBS News, citat de HotNews.ro.

“Deși Japonia a reușit să țină sub control pandemia mult mai bine decât multe alte națiuni, menținând bilanțul deceselor sub 2.000, statisticile poliției arată că numărul sinuciderilor a fost de 2.153 în octombrie 2020, a patra lună de creștere consecutivă a acestui fenomen.

Până acum, în acest an, peste 17.000 de oameni și-au luat viața. Creșterea a fost de 600 în octombrie față de aceeași lună a anului trecut, sinuciderile femeilor (o treime din total) crescând cu... peste 80%!

Femeile au suferit cele mai grele efecte ale pandemiei din punct de vedere al pierderii locurilor de muncă și al insecurității. Mai mult, ele au un risc mai mare de a fi victime ale violenței domestice, despre care centrele de asistență nipone spun că s-a înrăutățit în acest an, așa cum s-a întâmplat, de altfel, în toată lumea.

Sinuciderile în rândul copiilor, deși acoperă doar o mică parte din total, au fost și ele mai numeroase anul acesta. (L.P.)

Lasă un comentariu