“GUVERNUL NU POATE FI ALTFEL DECÂT ÎN JURUL PNL; MAREA SURPRIZĂ AUR”

Distribuie pe:

Politologul Cristian Pîrvulescu afirmă că noul guvern nu se poate forma decât în jurul PNL, marea surpriză a alegerilor fiind AUR, care “a reușit să penetreze foarte bine diaspora”, pe fondul unei prezențe reduse la vot.

“Surprize relative. Nu este așa o mare surpriză, pentru că votul extremist există demult în România. Nu exista partidul care să concentreze acest vot”, a declarat, luni, Pîrvulescu, pentru AGERPRES.

Potrivit acestuia, marea surpriză este că AUR “a reușit să penetreze foarte bine diaspora și, pe fondul unei prezențe reduse

la vot în diasporă, a reușit performanțe foarte bune, surclasând PNL și, uneori, USR, ceea ce este deja un fapt care trebuie analizat”.

În ceea ce privește scorurile obținute la alegeri de celelalte partide în țară, Cristian Pîrvulescu susține că erau oarecum previzibile.

“În rest, rezultatul alegerilor era cumva previzibil, la o prezență redusă la vot, de 32% în țară. PSD, având cele mai bune organizații, și-a mobilizat mai bine electoratul, PNL mai puțin bine având și organizații mai puțin numeroase decât PSD, iar în ceea ce privește USR PLUS, acesta a încercat să compenseze relativ lipsa organizațiilor prin votul prin diaspora, dar de data asta lucrurile nu au reușit. Ceea ce înseamnă că situația este destul de complicată”, a explicat Pîrvulescu.

Referindu-se la situația PMP, politologul consideră că, în cazul în care această formațiune intră în Parlament, ar avea șanse să intre la guvernare.

El a mai arătat că “Guvernul nu poate fi altfel decât în jurul PNL”, dar că “reformele pe care președintele Iohannis le pregătea sunt, în mare măsură, compromise”.

Lasă un comentariu