VACCINUL, TRILIOANELE ȘI CETĂȚEANUL

Distribuie pe:

Oricum am privi lucrurile, și presa “liberă” ne ajută să le vedem din toate unghiurile care îi convin, întreaga tărășenie cu gripa asta ridicată la rang de ciumă pare a fi declanșată numai și numai pentru a curăța drumul sosirii vaccinului eliberator. Un vaccin pe care ar trebui să ni-l dorim fiindcă el ar reprezenta vindecarea. Un vaccin după care ar trebui să jinduim fiindcă el ar fi stindardul călăuzitor al libertății de mișcare, de întrunire, de rugăciune în biserică sau de a ne priveghea morții. Un vaccine pe care ar trebui să-l acceptăm voluntar fiindcă, prin simpla sa existență, ar determina renașterea economiei, alungarea definitivă a spectrului unei crize economice distrugătoare și, în ultimă instanță, revenirea la normalitate. Oricare și oricum ar deveni aceasta! Și, în final, un vaccin menit să aducă trilioane de dolari celor direct implicați în producerea și comercializarea lui.

Ce a condus spre o asemenea ipoteză? Realitatea văzută și simțită de noi, toți, care arată că, în mod ciudat, evoluția pandemiei, sporirea sau scăderea în timp a numărului infectărilor din țările cele mai afectate, coincid curbei stadiului cercetărilor pentru obținerea vaccinului. Cu cât creștea nevoia producătorilor vaccinului de a se sări peste unele stadii obligatorii de parcurs în cursul firesc spre omologare, cu atât numărul îmbolnăvirilor sporea, ridicând presiune publică pentru apariția unui vaccin. Privind astfel pandemia, nu creșterea explozivă a numărului infectărilor a urgentat lansarea pe piață a unui vaccin, ci nevoia stringentă de a aduce cât mai repede pe piață un vaccin a determinat sporirea fără precedent a celor infectați. Noul val de infectări, la o analiză atentă, se suprapune aproape perfect peste valul insistenței companiilor producătoare de a li se aproba cât mai repede intrarea vaccinului pe piață. Se investise deja prea mult. Recuperarea banilor și profitul par a nu mai fi avut răbdare.

Dr. Michael Yeadon, fost șef științific și vicepreședinte la compania “Pfizer” aflată acum în cursa pentru scoaterea cât mai urgentă pe piață a vaccinului anticovid, declară că nu există un al doilea val al pandemiei și că ceea ce se numește acum “al doilea val” a fost creat artificial prin manipularea testelor: “nu există știință care să sugereze că ar trebui să se întâmple un al doilea val [...] Testele Covid-19 sunt științe nedorite, iar întreaga idee a cazurilor noi care se înmulțesc exponențial este falsă [...] Nu este necesar un vaccin pentru a se pune capăt pandemiei”. (...)

Miliardarul Bill Gates, care a investit deja circa o jumătate de miliard de dolari în cercetări pentru producerea vaccinului, știe că până la apariția acestuia pe piață va urma o creștere a numărului îmbolnăvirilor și este alarmat: ,,Ar trebui să fim foarte îngrijorați de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va crește mult. La modul ideal, oamenii ar trebui să înțeleagă că vin ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine și să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele...”.

În ciuda diferitelor păreri ale născătorilor de teorii ale conspirației, apariția și evoluția controlată a acestei epidemii, care la o primă vedere ar fi de necontrolat, pare a fi opera colosului care ne controlează, la propriu, viețile. Adică a “Big Pharma”. Ce este “Big Pharma”? Este gigantica industrie farmaceutică. Este industria care “învârtește” sute de miliarde, trilioane de dolari, anual. Despre “Big Pharma”, în directă legătură cu pandemia trăită de noi, toți, omul de știință american Carolyn Barber, în articolul scris la 24 octombrie a.c. și intitulat “Altă taxă a Covidului: Testele inutile și costurile imense ale spitalizării”, susține că “asemenea tratamente sunt impuse ca parte a ceea ce deja reprezintă o piață a sănătății domestice și spitalelor, asigurărilor și fabricanților de aparatură, de 3,8 trilioane de dolari, din care Big Pharma își extrage profitul”.

Sumele adunate ca urmare a existenței și prelungirii pandemiei Covid-19 au atins dimensiuni greu de imaginat. Industria farmaceutică a câștigat atât din vânzarea la prețuri exorbitante a medicamentelor care de ani buni ocupau inutil depozitele, cât și a unor substanțe nou apărute, prezentat fiecare ca fiind leacul minune și dovedite apoi a fi inutile (Remdesevir fiind numai unul dintre exemple). “Big Pharma” a câștigat miliarde din comercializarea măștilor, a aparaturii medicale aferente pandemiei și a echipamentului sanitar specific. A mai obținut sume exorbitante pentru cercetările destinate descoperirii unui vaccin, a fabricării acestuia și va câștiga înmiit din vânzare. Este vorba de o producție estimată la câteva miliarde de doze. Care este prețul cu care

s-ar vinde? 32-37$/doză  la vaccinul “Moderna”, 10$/doză la vaccinul “Johnson&Johnson”, ori 19,5$/ la vaccinul “Pfizer”. Profiturile? Astronomice! Numai calcularea acestora ne apare ca fiind indecentă.

Pentru a ne face o idee și despre nivelul câștigurilor din vânzarea medicamentelor, vom lua exemplul medicamentului Remdesevir.

Medicament la care, după cumpărarea a sute de milioane de fiole, se renunță. De ce? Fiindcă după câteva luni de utilizare s-a dovedit a fi ineficace. Un tratament complet cu acest medicament, pentru un singur bolnav, costa în S.U.A. 3.120$ (390$ fiecare fiolă). Fără a socoti costurile spitalizării! Câți bolnavi de Covid-19 s-au tratat cu acest medicament? Câteva milioane. Câștigul pentru Big Pharma? De ordinul miliardelor de dolari!

Numai dlui Bill Gates, cel care a investit sute de milioane în “Big Pharma” și care susține că: “odată ce vom ajunge la vaccinarea a 70% din populație, această pandemie se va termina”, îi vor intra în conturi câteva sute de miliarde de dolari. Adică, de 1000 de ori investiția. Pare de necrezut. Dar, iată calculul: 70% din populație înseamnă circa 5 miliarde de oameni; conform planului actual de vaccinare, fiecare ar trebui să primească cel puțin două doze (37$ x2) de vaccin; 74 x 5.000.000.000 = 370. 000.000.000. Deci, de pe urma vaccinului, câștigul co-fondatorului Microsoft ar putea fi de 370 miliarde dolari! Iar el este doar una dintre “rotițele” care învârtesc acest uriaș mecanism. Vedeți vreun politician al lumii care să reziste tentației primirii unor procente din asemenea sume?

Controversele privitoare la vaccinarea anticovid sporesc în proporție directă cu apropierea momentului în care un asemenea vaccin va deveni, oficial, aplicabil. Disputa dintre cei care susțin vaccinarea și cei care se opun se amplifică pe zi ce trece. Deși niciun vaccin (occidental) nu a fost încă omologat, zeci de state, inclusiv forurile de conducere ale Uniunii Europene, au încheiat deja contracte de miliarde cu firmele care par a se afla în fruntea cursei. Se află în toi bătălia dură între statele U.E. pentru câștigarea dreptului de a primi mai multe doze și de a se număra printre primii care le primesc.

În România, la îndemnul insistent al președintelui, profitându-se de campania electorală, în speranța câștigării a cât mai multor voturi pentru partidul său (singurul care are grijă de popor!), s-a elaborat deja o strategie a vaccinării și s-a numit un responsabil cu aplicarea acestei strategii. Zilnic, ore întregi, diferiți specialiști și analiști, politicieni de diferite culori, comentatori, formatori de opinie, foști și actuali bolnavi, medici de la A.T.I. sau nu, organizații civice și mai puțin civice, amețesc poporul, susținând până în pânzele albe sau, dimpotrivă, respingând ideea vaccinării. Se discută despre cei care ar trebui să fie primii vaccinați, despre vaccinarea sau nu a tinerilor și copiilor, despre riscurile pentru bătrâni, despre angajații de la finanțe și despre cei ce se ocupă cu fondurile europene, lucrători care ar trebui lăsați să moară de Covid sau dimpotrivă, să fie ei întâii vaccinați ai țării... Nimic despre efectele adverse pe termen scurt sau lung, nimic despre contraindicații, nimic despre perioada reală de imunizare. Acest vaccin pare panaceul ideal, ceva mai mult decât mana cerească.

Deși pare nebunească ideea că nu numărul îmbolnăvirilor presează industria farmaceutică să fabrice un vaccin, ci dimpotrivă, impunerea un vaccin din partea Big Pharma determină acum, la sfârșit de an, creșterea numărului îmbolnăvirilor (declanșarea așa-zisului val doi) apare pe zi ce trece mai viabilă. Ipoteza, odată apărută, a dat de gândit minților libere din întreaga lume. De ce? Fiindcă totul se leagă într-un mod surprinzător de logic. Dacă pandemia se încheie înainte de fabricarea vaccinului, investiții uriașe, de sute și sute de milioane, vor fi pierdute definitiv. Dispar bolnavii și morții, nu-i nevoie de vaccin. Prin urmare, cu orice risc, pandemia trebuie să fie prelungită până dincolo de data scoaterii pe piață a vaccinului!  Oameni de știință, specialiști de renume, analiști recunoscuți prin obiectivitate, sunt tot mai mulți cei care descoperă și expun public fațetele unui asemenea mecanism criminal.

Motorul acestei mega-afaceri este banul și nu contează “pierderile colaterale”. De orice natură ar fi ele. În această uriașă bătălie, cetățeanul există numai pentru că cineva trebuia să piardă.

 

 

Lasă un comentariu