MEDICAMENT CARE INHIBĂ TRANSMITEREA COVID-19 ÎN 24 DE ORE...

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Institutul pentru Științe Biomedicale de la Universitatea de Stat din Georgia, citați de descopera.ro, susțin că tratarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 cu un nou medicament antiviral, numit Molnupiravir sau MK-4482/EIDD-2801, inhibă complet transmiterea virusului în decurs de 24 de ore!

“Studiul nostru reprezintă prima demonstrație a unui medicament administrat

pe cale orală și deja disponibil care blochează rapid transmiterea SARS-CoV-2. Molnupiravir ar putea să schimbe regulile jocului. Întreruperea transmiterii comunitare a virusului SARS-CoV-2 până la vaccinarea în masă este crucială pentru gestionarea pandemiei actuale și a consecințelor catastrofice ale Covid-19.

De asemenea, având în vedere că medicamentul poate fi administrat pe cale orală, tratamentul poate începe cât mai devreme pentru a inhiba progresul formelor severe de boală, pentru a scurta faza contagioasă și pentru a opri rapid focarele locale.

Am aflat că Molnupiravir funcționează în mai multe moduri asupra virusurilor respiratorii și că tratarea cu acest medicament a animalelor infectate reduce cantitatea de particule virale eliberate, astfel reducând dramatic transmiterea. Aceste proprietăți fac din acest medicament un candidat puternic pentru controlul farmacologic al Covid-19.

Noi credem că dihorii domestici sunt un model de transmitere relevant (pentru că transmit SARS-CoV-2), însă majoritatea nu dezvoltă cazuri severe de boală, ceea ce seamănă cu transmiterea virusului în rândul adulților tineri.

În studiul nostru, am infectat dihorii domestici cu SARS-CoV-2 și am început tratamentul cu Molnupiravir atunci când animalele au început să împrăștie virusul prin nas. Atunci când am plasat animalele infectate tratate și cele netratate în aceleași cuști, niciunul dintre contacți nu s-a infectat.

Dacă aceste rezultate vor putea fi transferate la oameni, bolnavii de Covid-19 tratați cu acest medicament ar putea deveni neinfecțioși în decurs de 24 de ore de la începerea tratamentului”, afirmă oamenii de știință americani.

 

Lasă un comentariu