GNOHERE, DECLARAȚII INCENDIARE DESPRE RASISMUL DIN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Harlem Gnohere face declarații incendiare despre rasismul din România, se declară alături de cei de la Istanbul Bașakșehir și îi îngroapă cariera lui Ovidiu Hațegan, pe care îl acuză că trece cu vederea episoadele de rasism. Declarațiile vin în contextul în care Sebastian Colțescu este acuzat de rasism, după un incident petrecut în timpul meciului PSG - Istanbul Bașakșehir, când s-a referit la Pierre Webo ca la “ăla negru de acolo”. Harlem Gnohere a jucat timp de cinci ani în România și spune că a simțit pe propria piele rasismul din România. În plus, îi îngroapă cariera lui Ovidiu Hațegan, pe care îl acuză că și în trecut a închis ochii la cazurile de rasism. În vârstă de 32 de ani, Harlem Gnohere spune că s-a confruntat în România cu un caz grav de rasism. Atacantul francez povestește într-un interviu pentru goal.com că, pe vremea când juca la FCSB, în timpul unui derby cu Dinamo, o tribună întreagă a imitat sunete de maimuță. Gnohere spune că arbitru la acel meci a fost chiar Ovidiu Hațegan, cel care a fost central și la PSG - Istanbul Bașakșehir. Atacantul lui Mouscron îi îngroapă cariera lui Hațegan și îl acuză că și atunci, și acum arbitrul român a încercat să lase de înțeles că nu a fost vorba despre rasism: “Este șocant. Vorbesc limba română, înțeleg româna și, când imaginile au fost difuzate, am înțeles ce a spus al patrulea oficial. În România este ceva obișnuit, dar când vine de la arbitri este inacceptabil. Niciodată nu am întâlnit un astfel de arbitru, dar când jucam la Steaua (n.r. FCSB), o tribună întreagă a imitat sunete de maimuță. A fost în timpul unui derby cu Dinamo. Arbitrul în acea zi a fost Hațegan și s-a prefăcut că nu a auzit nimic. El a fost singurul care n-a auzit, când toată lumea auzise foarte bine acele strigăte. Când am văzut meciul și am văzut atitudinea lui Hațegan, am avut senzația că nu vrea să accepte ce se întâmplă. Am simțit că retrăiesc experiența mea. M-a lovit în inimă. Când cineva îți strigă sunete de maimuță sau te numește «negru» te doare adânc în interior”, a declarat Harlem Gnohere pentru goal.com.

Harlem Gnohere se plânge că rasismul în fotbal nu este recunoscut de instituțiile înalte

Fostul atacant al FCSB-ului îi felicită pe Mbappe și Demba Ba că au luat atitudine în fața afirmațiilor lui Sebastian Colțescu și că n-au mai vrut să intre pe teren. Gnohere spune că este mult prea mult rasism în fotbal și că instituțiile de top nu iau atitudinea. Ba chiar neagă faptul că ar exista o astfel de problemă: “Ieri (n.r. marți) am văzut niște tipi care merită cel mai mare respect. Kylian Mbappe, Demba Ba... Am avut șansa să vorbesc o dată cu Demba Ba, este un tip de aur. Îi susțin 100% și sunt foarte bucuros că jucătorii au decis să oprească meciul. Ceea ce mă întristează este că am senzația că autoritățile nu vor să recunoască rasismul în fotbal. Acest lucru este îngrozitor. Rasismul există și trebuie să recunoaștem acest lucru. Când îl văd pe președintele Federației Franceze de Fotbal că neagă că există rasism în fotbal... Oprește-te! Oamenii de culoare nu sunt proști. Este îngrijorător”, a mai spus Gnohere.

 

DRUMUL SPRE CM 2022 - ROMÂNIA A PRIMIT CALENDARUL GRUPEI FIXAT DE UEFA: DEBUTĂM ACASĂ CU MACEDONIA DE NORD ȘI ÎNCHEIEM ÎN LIECHTENSTEIN!

La 24 de ore de la tragerea la sorți, UEFA a comunicat programul grupelor preliminare pentru Mondialul din Qatar, zona europeană. Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022, iar ocupantele locurilor secunde vor intra (10), alături de cele mai bune 2 câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele 3 țări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3). Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manșă! Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Națiunilor vor fi oaspeți.

 

CALENDARUL GRUPEI ROMÂNIEI

25 martie 2021

ora 21.45 - ROMÂNIA - Macedonia de Nord, Germania - Islanda, Liechtenstein - Armenia

28 martie 2021

ora 19.00 - Armenia - Islanda; ora 21.45 - ROMÂNIA - Germania, Macedonia de Nord - Liechtenstein

31 martie 2021

ora 19.00 - Armenia - ROMÂNIA; ora 21.45 - Germania - Macedonia de Nord, Liechtenstein - Islanda

2 septembrie 2021

ora 21.45 - Islanda - ROMÂNIA, Liechtenstein - Germania, Macedonia de Nord - Armenia

5 septembrie 2021

ora 19.00 - Islanda - Macedonia de Nord; ora 21.45 - ROMÂNIA - Liechtenstein, Germania - Armenia

8 septembrie 2021

ora 19.00 - Armenia - Liechtenstein; ora 21.45 - Macedonia de Nord - ROMÂNIA, Islanda - Germania

8 octombrie 2021

ora 21.45 - Germania - ROMÂNIA, Islanda - Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord

11 octombrie 2021

ora 21.45 - ROMÂNIA - Armenia, Islanda - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Germania

11 noiembrie 2021

ora 19.00 - Armenia - Macedonia de Nord; ora 21.45 - ROMÂNIA - Islanda, Germania - Liechtenstein

14 noiembrie 2021

ora 19.00 - Liechtenstein - ROMÂNIA, Armenia - Germania, Macedonia de Nord - Islanda.

 

Lasă un comentariu