O SCENĂ A NAȘTERII DOMNULUI...

Distribuie pe:

O scenă a Nașterii Domnului, realizată preponderent din aluat de pizza, a fost amplasată, de luni, într-o biserică din Napoli, informează DPA.

Curioșii pot admira neobișnuita creație, operă a mai multor maeștrii bucătari specializați în pizza, în biserica Santa Chiara, din centrul orașului.

Dincolo de bucuria adusă deopotrivă iubitorilor de pizza și credincioșilor, scena din acest an marchează a treia aniversare a includerii pizzei napolitane pe Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, în 2017.

Cum maeștrii “pizzaiuolo”, așa cum este denumită această practică culinară tradițională, la Napoli, se consideră de multă vreme adevărați artiști. Scena Nașterii era ocazia perfectă de a-și dovedi priceperea și îndemânarea, deși rezultatul, notează DPA, seamănă mai mult cu o casă de păpuși supraaglomerată, decât cu un grajd.

La realizarea acesteia au fost folosite și materiale utilizate în mod tradițional pentru astfel de creații, cum ar fi lemnul și pluta.

Această formă de reprezentare a Nașterii lui Iisus este tipică pentru orașul portuar din sud, cu lunga sa tradiție de ateliere din centrul istoric, care produc și vând tot felul de miniaturi ale Scenei Nașterii Domnului. În zilele noastre, figurinele produse de acestea includ și replici ale politicienilor și vedetelor, printre care Donald Trump, Kim Jong Un și Lady Gaga.

Lasă un comentariu