“E O GRUPĂ GREA, DAR VREM SĂ NE CALIFICĂM MAI DEPARTE!”

Distribuie pe:

Alexandru Pașcanu (21 de ani), unul dintre jucătorii de bază ai naționlei de tineret a României, a comentat, pentru Telekom Sport, grupa în care au picat tricolorii mici la EURO 2021. Fundașul împrumutat de CFR Cluj la Ponferradina, în liga a doua din Spania, a spus că grupa e una grea, dar tricolorii mici au ambiția să treacă mai departe, ca la ediția din 2019, când elevii antrenați atunci de Mirel Rădoi au ajuns până în semifinalele competiției. “Este o grupă grea, dar ne așteptam la asta, pentru că e un turneu final și se califică doar cele mai bune echipe din Europa. Noi mergem cu gândul să ne calificăm mai departe, ne gândim doar la meciul cu Olanda, pentru că ăsta e cel mai important. (n.r. - cu Olanda) E primul meci și o să trebuiască să jucăm la victorie, pentru că, dacă câștigăm avem șanse mari să trecem mai departe. Părerea mea e că întâlnim o echipă foarte bună și, în plus de asta, avem și experiența unui turneu final deja, și asta cred că o să ne poată ajuta mult când suntem acolo”, a spus Alexandru Pașcanu.       

 

NAȚIONALA DE FUTSAL A ROMÂNIEI A PIERDUT AMBELE MECIURI DE VERIFICARE CONTRA MAROCULUI

Prima reprezentativă de futsal a României a disputat, marți și miercuri, la Rabat, două meciuri amicale în compania naționalei țării gazdă Maroc. Tricolorii au pierdut ambele partide, cu 1-6 și 2-5. Cele două meciuri din cadrul mini-turneului din Maroc s-au disputat în condiții speciale pentru tricolori. Naționala României nu a putut conta la Rabat, din motive obiective, pe câțiva dintre cei mai importanți jucători ai săi (printre care Bogdan Covaci, Andrei Crăciun, Felipe Oliveira, Ique Ribeiro, Cristian Matei și Paulo Ferreira). În plus, selecționerul Robert Lupu a lipsit din delegația tricoloră, fiind izolat după ce s-a infectat cu noul coronavirus. “Chiar și în aceste condiții, consider că au fost două meciuri de verificare foarte utile pentru noi. Am întâlnit campioana Africii, o echipă foarte puternică, tehnică și foarte mobilă, care ne-a solicitat la maximum. Au evoluat toți băieții care au făcut deplasarea, din acest punct de vedere mini-turneul fiind un test util. Au fost chiar și două debuturi în naționala României, cele ale jucătorilor Andor Balint și Kedei Barna. Au jucat bine, cu mult curaj, integrându-se foarte bine în planul tactic și în relațiile de joc cu ceilalți colegi. A contat enorm însă lipsa celorlalți opt colegi. Lipsa lor s-a resimțit mai ales în momentele de presiune ale adversarului, atunci când aveam nevoie de experiență. Cel mai mult însă s-a simțit lipsa selecționerului Robert Lupu. Sunt convins că avându-l alături de noi lucrurile ar fi stat cu totul altfel”, a declarat Dumitru “Mimi” Stoica, veteranul și căpitanul naționalei României. Acestea au fost ultimele partide de verificare ale naționalei noastre înaintea startului calificărilor pentru EURO 2022. România face parte din Grupa a 4-a preliminară, alături de trei reprezentante din fosta Iugoslavie: Serbia, Macedonia de Nord și Bosnia-Herțegovina. Primul loc la finalul campaniei asigură calificarea la EURO 2022. Șase din cele opt echipe care se vor clasa pe locul secund vor merge și ele la EURO. România va juca primul meci din preliminarii, luna viitoare.

 

ROMÂNIA U21, ÎN GRUPĂ CU UNGARIA, GERMANIA ȘI OLANDA

Naționala de tineret a României și-a aflat, joi, adversarele din grupa de la EURO 2021. Sorții au trimis echipa lui Adrian Mutu în grupă cu Ungaria, Germania și Olanda la turneul final, o grupă la fel de grea precum la competiția din 2019. Atunci, tricolorii mici au picat în grupă cu Franța, Anglia și Croația. La CE din 2021, România, antrenată de Adrian Mutu, s-a calificat după ce a ocupat locul al doilea în Grupa a VIII-a a preliminariilor, după Danemarca, dar înaintea reprezentativelor din Ucraina, Finlanda, Irlanda de Nord și Malta.

 

ELVEȚIENII RECUNOSC CĂ CENTRALUL DE LA YOUNG BOYS - CFR CLUJ 2-1 A FĂCUT PRAF MECIUL!

Centralul Benoît Bastien a reușit să iasă în evidență, pe finalul partidei dintre Young Boys și CFR Cluj, scor 2-1, în Europa League, printr-un penalty inexistent, acordat în favoarea gazdelor. După meci, publicații din Elveția au recunoscut că faza a fost judecată greșit de arbitru. Campioana României a fost eliminată din grupele Europa League, deși a visat preț de aproximativ 10 minute. Debeljuh a deschis scorul pe stadionul din Berna, dar Benoît Bastien, centralul partidei, a produs tensiune pe teren în prelungirile partidei. În minutul 90+1, Young Boys a aruncat o centrare în careul CFR-ului, iar Bălgrădean a respins cu pumnul, lovindu-l, apoi, ușor pe un adversar. Centralul partidei a fost impresionat de strigătele jucătorului de la Young Boys și a acordat penalty, spre stupoatea campionilor României. La final, publicații din Elveția au recunoscut că rezultatul final a fost influențat de Benoît Bastien: “Ce dramă! Young Boys se califică în “primăvara” Europa League după ce a primit cadou un penalty”, a fost titlul dat de site-ul watson.ch. “Ce fază de coșmar pentru arbitrul francez Benoît Bastien! Faptul că acordă gol pentru CFR Cluj, dintr-un presupus offside, nu este ceva pentru care trebuie arătat cu degetul, dar penaltyul și cartonașele roșii date lui Bălgrădean și Nsame sunt de neînțeles! Nici nu e de mirare că finalul a fost un haos total”, au scris jurnaliștii de la sport.ch.

 

CORINA CĂPRIORIU A DISCUTAT DESPRE UN EPISOD, IEȘIT DIN COMUN, PETRECUT ÎN LOTUL DE JUDO

Corina Căprioriu a povestit recent un incident pe care l-a avut în perioada unui stagiu de pregătire, cu lotul de judo, în Japonia. Coordonatorul Kohei Oishi este cel cu care fostul număr 1 mondial a avut o problemă. Antrenorul japonez este cel care pregătește actualul lot al României pentru Jocurile Olimpice 2020. Corina a fost vicecampioană în 2016 și spune că după dialogul pe care l-a avut cu Oishi, aceasta a luat în considerare retragerea, asta și pentru că a fost aproape agresată fizic de către japonez. “Nu mă mai simțeam dorită acolo, la Cluj, de altfel nici eu nu îmi mai doream să lucrez acolo, iar cei de la COSR au acceptat să mă antrenez cu alt staff. Atunci venise antrenorul japonez, credeam că o să fie un aer proaspăt și ne va arăta diferite procedee... Dar nu am fost pe aceeași lungime nici cu japonezul. La sfârșitul lui 2018 m-am contrat cu antrenorul japonez (n.r. Kohei Oishi), o discuție care m-a demoralizat pe moment și chiar mi-am întrerupt pregătirea. Eram convinsă să renunț. Atunci a vrut să mă bruscheze antrenorul japonez.

Mi-a spus că nu am mentalitate.

I-am spus: mă scuzați, dar mentalitatea ți-o formezi de mic, de copil. Iar având în vedere rezultatele avute... Mă și laud acum, dar în 2015, înainte de JO, am fost numărul 1 mondial pentru o perioadă. Am fost timp de 10 ani în TOP 8 mondial. M-a jignit foarte tare și mi-a zis să plec acasă, că el are deja sportive pentru categoria mea. Eu îmi cunoșteam valoarea la momentul respectiv și la cât sunt eu de vocală nu eram acceptată atâția ani, dacă nu eram valoroasă. Ceva de genul... (n.r. a sărit la bătaie). A vrut să-mi pună mâna în gât, dar nu i-am permis. Este antrenor în continuare, de doi ani de zile. Nu știe românește. Nu vreau să mă victimizez sau să dau vina pe ei, pentru că am avut și eu partea mea de vină. Îmi asum. M-am simțit extrem de jignită pentru că nu poți să vii aici și să încerci să schimbi totul. Nu avem mentalitatea japonezelor, că ele stau câte 3 ore în sală. Bine, stau, dar aici e altă mentalitate”, a povestit Corina Căprioriu.

 

ROMÂNIA, ELIMINATĂ DE LA EURO

Naționala de handbal feminin a României a fost învinsă, joi, de reprezentativa Croației, scor 25-20 (14-10), în primul meci din grupa principală II, la Campionatul European din Danemarca. De pe locul 6, cu 0 puncte, tricolorele ratează orice șansă în drumul spre semifinale, unde ajung primele două clasate din grupele principale. Tehnicianul celor de la CSM București consideră că au fost probleme mari pe mai multe posturi, iar poarta a fost singurul compartiment care s-a descurcat bine joi-seara. România are 3 înfrângeri și o singură victorie la acest Campionat European, una dintre cele mai slabe performanțe ale naționalei de handbal feminine, din ultimele decenii. România mai are de jucat cu Ungaria și Olanda.

 

ECHIPA DE GIMNASTICĂ MASCULINE A ROMÂNIEI A RATAT CALIFICAREA ÎN FINALĂ

Echipa de gimnastică masculină a României a ratat, joi, calificarea în finală, la Campionatul European de la Mersin. Gimnaștii tricolori au acces doar în două finale individuale. Marian Drăgulescu, care împlinește 40 de ani peste opt zile, este finalist la sărituri. România s-a clasat doar pe locul 9 (227.296 puncte), penultimul, în calificări, și a ratat finala în care vor ajunge primele șase echipe. Calificările în finalele individuale sunt: Marian Drăgulescu la sărituri (14.283 de pe locul 5), Răzvan Marc la inele (13.633 de pe locul 8). La juniori, în urma calificărilor de miercuri, naționala României a obținut locul 4 la echipe, iar frații gemeni Gabriel și Robert Burtanete au obținut calificări individuale, în trei finale pe aparate (inele, sărituri, paralele), plus cea la individual-compus. Lotul de seniori este format din gimnaștii Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Andrei Groza, Marc Răzvan, antrenorii fiind Ștefan Gal, Marius Urzică și Marius Berbecar. Lotul juniorilor îi include pe Gabriel Burtanete, Robert Burtanete, Raul Șoica, Nicolae Bera, cu antrenorii Adrian Meleancă, Cornel Burduhosu. Programul Campionatului European, în continuare, este: 11 decembrie - individual-compus juniori, 12 decembrie - finală echipe seniori, 13 decembrie - finale aparate juniori și seniori. Campionatul European masculin are loc între 9-13 decembrie, cu delegații din 20 de țări, însumând 127 de gimnaști (65 juniori, 62 seniori). Tot la Mersin se va desfășura Campionatul European feminin, între 17-20 decembrie. În concursul pe echipe, România nu a mai luat medalii din 2012, la masculin, respectiv din 2014, la feminin.

 

Lasă un comentariu