PERICULOS! OAMENII, MAI “HARNICI” DECÂT NATURA...

Distribuie pe:

Pentru prima dată în istorie, masa tuturor construcțiilor realizate de oameni, inclusiv clădiri, șosele și aparatură, urmează să depășească masa totală a materiei vegetale și animale de pe Terra, potrivit unui studiu realizat de Institutul de Știință “Weizmann”, din Israel, relatează agenția DPA, citată de descopera.ro.

“Omenirea și Pământul se află la un moment de cotitură în anul 2020, când masa întregii materii produse de om a ajuns egală cu masa florei și faunei, cum ar fi copacii, plantele, animalele, bacteriile și ciupercile. Estimăm că masa materiei produse de mâna omului va fi de două ori mai mare decât cea a biomasei, până în anul 2040, când jungla din beton, oțel și plastic, creată de oameni, urmează să cântărească cel puțin două terratone.

Bineînțeles, este imposibil să cântărești toată materia de pe Terra, ceea ce înseamnă că datele prezentate sunt cele mai bune estimări posibile, cu o abatere de plus sau minus șase ani.

Acest studiu este primul care compară masa fabricată de om cu biomasa, iar rezultatele cercetării demonstrează cât de mult s-a extins amprenta noastră globală.

Sperăm că, odată ce avem toate aceste date șocante în fața ochilor, putem, ca specie, să ne asumăm responsabilitatea. Prin asumarea responsabilității se înțelege conștientizarea faptului că noi, oamenii, suntem jucătorii dominanți, care ar trebui să se gândească la modalități de a avea mai bine grijă de biosfera planetei”, declară oamenii de știință israelieni. (L.P.)

 

 

Lasă un comentariu