ATELIER EDUCAȚIONAL

Distribuie pe:

Duminică, 13 decembrie, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, în Parohia Ortodoxă Valea Izvoarelor, din cadrul Protopopiatului Târgu-Mureș, s-a desfășurat un program cultural catehetic dedicat “Pastorației părinților și copiilor”. Cu această ocazie, părinții împreună cu copilașii de la grădinița din Valea Izvoarelor - secția română, coordonați de către doamna educatoare Stela Iszlai, au participat la Sfânta Liturghie. În continuare a fost prezentat un program artistic închinat praznicului Nașterii Domnului Hristos.

A doua parte a sărbătorii s-a desfășurat în clădirea Centrului cultural-catehetic “Sfântul Arhidiacon ªtefan”, construit cu binecuvântarea Părintelui Arhiepiscop Irineu, între anii 2019-2020. După rugăciunea de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra tuturor credincioșilor și realizarea acestui edificiu, copilașii au desfășurat prima activitate didactică din această perioadă a “stării de alertă”, cauzată de pandemie. Astfel, în cadrul atelierului educațional a fost împodobită în culori icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus, după care lucrările au fost expuse, spre bucuria părinților și a participanților.

Frumusețea acestor momente emoționante a culminat cu darurile alese, primite de copilași într-un parteneriat ce evidențiază comuniunea de iubire și filantropie. Prin râvna doamnelor educatoare Cristina Fișcă și Florina Rafila Chirteș, părinții și elevii de la Grădinița nr. 16 - Grupa mare din Târgu-Mureș au oferit câte un dar personalizat celor 17 copii din Valea Izvoarelor.

La finalul sărbătorii, preotul paroh a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și susținerea acestui proiect, în mod deosebit domnului Simon Istvan - primar al comunei Sânpaul, domnului Alexandru Câmpeanu - consilier județean, domnului Florin Neamțu, administrator al firmei Suri Sped, domnului Marius Zolotoi - administrator al firmei, “Fructe de zece”, și tuturor celor care sprijină inițiativele parohiei ortodoxe din această localitate mureșeană.

Lasă un comentariu