PRIMARUL NICOLAE MOSORA: A FOST RENOVAT CĂMINUL CULTURAL DIN CRIȘ

Distribuie pe:

- Domnule primar, văd că, în ciuda pandemiei, la Daneș, treaba merge mai departe...

- Păi cum altfel, chiar vinerea trecută (11 decembrie) am isprăvit de renovat Căminul cultural din Criș. Cu ocazia inaugurării am intenționat organizarea unui Festival de Colinde, însă datorită restricțiilor, impuse de pandemie, amânăm evenimentul pentru o altă dată.

- Știu că edificiul unde este căminul are o istorie aparte...

- De fapt, noi am executat o reparație capitală a clădirii. Vorbim de o clădire veche, din anii treizeci, folosită chiar drept magazie, pe vremuri. În urmă cu 24 de ani, când ajungeam eu la primărie, am renovat puțin clădirea, făcând-o funcțională, chiar dacă doar parțial. De altfel, am avut un diferend cu Biserica evanghelică, în legătură cu clădirea, pe care am câștigat-o, în instanță, am intabulat imobilul și am făcut proiectul de renovare, care s-a executat cu bani din fonduri europene și de la bugetul local. Cu această ocazie, vreau să mulțumesc colegilor din primărie, Consiliului local și tuturor celor care au contribuit la terminarea acestui important proiect.

- Am înțeles că mai sunt și alte lucrări, la Daneș, nu doar renovarea căminului...

- Dacă ne lasă timpul, lucrăm la asfaltare, chiar astăzi (marți, 15 decembrie) se lucrează la asfaltarea DC 58, de la Seleuș, unde se toarnă al doilea strat, cel de uzură. Mai lucrăm la poduri, la acostamente, la drumul forestier de la Stejăreni. Lucrăm la cele șapte poduri mari, mă rog, lucrări din acestea, necesare comunei.

- Mă bucur să aud lucruri bune. Cum mai stați cu sănătatea, căci știu că ați fost bolnav?

- Acum sunt bine, dar am avut Covid. Ca om care am trecut prin această boală, vă spun că nu-i de glumă. E bine de mers la spital, de la primele simptome. Eu nu m-am dus de la început și am avut de tras; la Sighișoara, am fost tratat bine și le mulțumesc celor de acolo, personalului sanitar, pentru competență și omenie.

- Ce ne facem cu Crăciunul, domnule primar?

- Păi, ce să ne facem, ținem de tradiție, chiar dacă trebuie să respectăm întocmai restricțiile sanitare. Crăciunul are să fie mai sărac în activități, anul acesta. Cred că trebuie respectate instrucțiunile care ni se dau, căci este în folosul nostru, al tuturora. Oamenii sunt împărțiți, unii doresc restricții mai severe, alții se plâng de astea de acum, dar toți așteaptă vremuri mai bune, să înceapă școlile, să poată reveni la viața dinainte de pandemie, fără grijile de acum. Din păcate, starea aceasta de incertitudine va mai dura și cu cât durează mai mult, cu atât e nevoie de mai multă grijă și atenție din partea oamenilor.

- Un mesaj pentru consătenii dumneavoastră, de Sărbători...

- Cu ocazia Sfintelor Sărbători, a Crăciunului, doresc tuturor Sărbători Fericite și multă sănătate!

 

Lasă un comentariu