SCRISOARE DE CRĂCIUN

Distribuie pe:

Dragi colegi, vin spre dumneavoastră cu o propunere de activitate pe care o putem realiza la nivelul școlii noastre. Haideți să ne unim în gânduri bune, să ne apropiem sufletește pentru a întâmpina cea mai emoționantă sărbătoare din an, Crăciunul! Chiar dacă vremurile nu ne îngăduie să ne întâlnim fizic, să ne colindăm, să ne bucurăm, noi, împreună cu întreg colectivul de elevi, putem să trecem peste această barieră.

Am putea să ne reamintim ce înseamnă emoțiile, bucuria adevărată la scrierea și primirea unei scrisori. Propun ca la nivelul fiecărei clase, profesorul diriginte să anunțe această inițiativă a compunerii unei scrisori sau a unei felicitări de Crăciun, pe care să o adreseze unui coleg. (un Secret Santa- dirigintele va transmite fiecărui elev - destinatarul sau domnii directori - profesorilor/personalului didactic auxiliar/personalului nedidactic). Să ne îndreptăm cu gândul spre cel căruia vrem să îi transmitem ceea ce dorim, să simțim acel ACASĂ de mult timp uitat. Ar fi indicat să oferim și un termen al expedierii, pentru a ajunge la timp scrisoarea (luni, cel târziu marți) și poate pentru a o putea și discuta la clasă în ultima săptămână.

Scopul acestor scrisori este acela de a lăsa cuvintele să ne definească emoțiile și nu emoticoanele, așa cum ne-am cam obișnuit în ultima vreme. În speranța de mai bine.

Lasă un comentariu