NOUA PROCEDURĂ DE ÎNTOCMIRE, AVIZARE ȘI APROBARE A RAPORTULUI DE INSPECȚIE FISCALĂ, PUBLICATĂ ÎN MONITORUL OFICIAL

Distribuie pe:

Ordinul președintelui ANAF nr. 4077/2020, prin care s-a aprobat Procedura de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1210/11.12.2020.

Actul normativ reglementează procedura de lucru internă a organelor de inspecție fiscală și responsabilizează funcționarii publici implicați în această activitate, în vederea asigurării transparentizării activității de inspecție fiscală.

De asemenea, prin procedura menționată sunt reglementate și situațiile în care apar divergențe între organele fiscale în stabilirea corectă a stării de fapt fiscale la un contribuabil verificat, precum și modalitatea de soluționare a acestora, prin consensul opiniilor între reprezentanții echipei de inspecție fiscală, șeful de serviciu și conducătorul activității de inspecție fiscală.

Prin aplicarea procedurii de întocmire, avizare și aprobare a raportului de inspecție fiscală, prevăzută în OPANAF nr. 4077/2020, efectul scontat este de creștere a calității actului de inspecție fiscală.

ANAF continuă eforturile de transparentizare a procedurilor de lucru și de modernizare a activității instituției, prin oferirea de servicii moderne și accesibile, pentru a consolida parteneriatul Agenției Fiscale cu mediul de afaceri.

Document care conține date cu caracter personal protejate de prevederile Regulamentului (UE) 2016/679

www.anaf.ro

 

Lasă un comentariu