COMUNICAT DE PRESĂ

Consiliul local Târgu-Mureș a aprobat taxa specială de salubrizare pe anul 2021.

În cadrul ședinței Consiliului local de joi, 17.12.2020, a fost aprobat noul Regulament de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare pentru utilizatorii casnici în municipiul Târgu-Mureș, precum și cuantumul taxei pentru anul 2021. Aceasta urmează a se încasa prin Direcția Impozite și Taxe Locale în baza declarației pentru stabilirea cuantumului taxei speciale de salubrizare, în funcție de numărul de locatari stabili declarați de titularii dreptului de proprietate sau folosință.

Taxa specială de salubrizare înlocuiește tariful precedent, de 10,3 lei/persoană, care se percepea în baza contractului încheiat cu operatorul de salubrizare pe anul 2020.

Cuantumul taxei de salubrizare pentru anul 2021 a fost stabilit la valoarea de 11,87 lei/persoană.

Declarațiile se vor depune direct la Direcția Impozite și Taxe până la data de 01.03.2021, dată după care, în lipsa declarației, impunerea se va face din oficiu în baza estimării unui număr mediu de persoane, până la depunerea declarației rectificative de către utilizatorul sau proprietarul locuinței.

Utilizatorii non casnici, persoane juridice și instituții publice, vor achita pentru anul 2021 tariful de salubrizare în cuantum de 119,23 lei/mc +TVA, în baza contractelor încheiate cu operatorul de salubrizare.

Lasă un comentariu