ÎN DIALOG CU ALEXANDRU GYÖRGY, VICEPRIMAR TÂRGU-MUREȘ: “VREAU SĂ NE BAZĂM PE TRANSPARENȚĂ, PE DIALOG ȘI SOLUȚII CONCRETE!”

Distribuie pe:

- Încercând să mă documentez, cât de cât, în vederea discuției noastre, am constatat că, deși colaborăm de mai bine de patru ani, nu știu mai nimic despre tine. Cine este Alexandru György?

- Alexandru György este un târgumureșean get-beget, născut și crescut în Târgu-Mureș. Sunt absolvent al Facultății de științe juridice, cu specializarea drept, masterand, în managementul afacerilor și, pot spune, antreprenor, pentru că, încă de la 20-22 de ani, după facultate, mi-am deschis propria afacere, în domeniul IT. Nu prea are legătură cu facultatea absolvită, dar a fost un hobby din care am dezvoltat o afacere.

- Voi, juriștii, aveți o expresie “relatio leoni” prin care definiți raporturi dintre părți disproporționate din punct de vedere al forței. Amiciția cu leul aduce și foloase, dar și probleme. O privire peste componența Consiliului local pare a adeveri acest tip de relație, în care ai intrat, după alegerea ca viceprimar...

- Vreau să vă spun că eu, personal, îmi exprim convingerea că, împreună cu primarul municipiului Târgu-Mureș, Soos Zoltan, și cu noul viceprimar, Portyk Vilmos, vom construi un executiv puternic și performant care să acționeze în interesul târgumureșenilor.

Sunt conștient că am preluat o responsabilitate mare referitoare la destinul orașului, dar, de astăzi, târgumureșenii și orașul vor fi pe primul loc în prioritățile mele... Începând de astăzi vreau să vorbim despre viitor, nu despre trecut! Începând de astăzi vreau să ne bazăm pe transparență, pe dialog și soluții concrete!

- Poate că ar fi interesant de aflat cum ai apucat pe calea aceasta, politic-administrativă, care au fost resorturile interioare pentru o astfel de alegere?

- Cred că dorința de schimbare m-a motivat. Sunt membru al PNL de 16-17 ani, unde am agreat, în primul rând, libertatea de exprimare și dorința tinerilor de a schimba ceva în administrație. Având și eu aceleași convingeri, am decis să mergem mai departe, cu toate că puteam să fac și un pas în spate, să nu rămân, cum se spune, în prima linie.

- Am priceput. Ce o să faci de Crăciun?

- Sincer? Încerc să mă relaxez și-mi setez prioritățile pentru anul ce vine. Târgumureșenii care m-au votat acum trei luni de zile mă obligă să fac tot pentru ca proiectul restart, cu care am ieșit în fața lor, să fie implementat...

- Nu cumva, de Crăciun, o să te apuci să mărunțești proiectul restart?

- Aaa..., am să stau și eu în sânul familiei, căci cu prietenii nu se prea poate, din cauză de pandemie.        

Nu voi pleca nicăieri, Crăciunul fiind tradițional o petrecere pentru familie, în mijlocul celor dragi.

- Anul acesta, Crăciunul este o sărbătoare la care s-a cam pus surdină. Totuși, un mesaj pentru târgumureșeni...

- Perioada pandemiei ne-a cam afectat pe toți, chiar pe antreprenori, cu afacerile lor, dar mai ales pe români, obligați să stea în casă. În ce mă privește, le doresc tuturor multă sănătate, dar le recomand și multă atenție, pentru că acest Covid 19 n-a dispărut dintre noi, cu toate speranțele pe care ni le punem în viitoarea vaccinare. De asemenea, le doresc un An Nou de cel puțin zece ori mai bun decât acesta, care e pe cale să se petreacă!

 

Lasă un comentariu